Boer Bauke Sytsma en bakker Bernard Siesling slaan de handen ineen om het oergraan spelt uit de regio Waadhoeke in de schijnwerpers te zetten. Deze samenwerking benadrukt niet alleen het belang van lokale landbouw, maar ook de smaakvolle en gezonde eigenschappen van speltbrood.

Van Akker tot Oven: Een Uniek Proces
Op de akkers van Bauke Sytsma tussen Franeker en Dronrijp wordt het speciale Frankenkorn spelt geteeld, een variëteit met een rijke historie. Na de oogst in augustus wordt het graan op ambachtelijke wijze gepeld bij de Graanbroeders in Harich. Vervolgens transformeert bakker Bernard Siesling dit lokale spelt tot smaakvol brood, met een verwachte opbrengst van maar liefst 15.000 broden dit jaar. Hiernaast word het verpakt in zakken voor mensen die zelf speltbrood willen gaan bakken.

Spelt: Een gezond en smaakvol alternatief
Spelt, ook wel oergraan genoemd, is een licht verteerbaar alternatief voor tarwe met een nootachtige smaak. Hoewel spelt en tarwe qua voedingswaarde vergelijkbaar zijn, wordt spelt vaak als beter verteerbaar ervaren. Het is rijk aan eiwitten, mineralen en vezels, waardoor het een waardevolle aanvulling is op een gezond dieet.

Een Toekomst voor spelt
De samenwerking tussen Bauke en Bernard is een voorbeeld van hoe lokale boeren en bakkers samen kunnen werken om consumenten bewust te maken van het belang van duurzame landbouw en gezonde voeding. Door te kiezen voor speltbrood, steunen consumenten niet alleen de lokale economie, maar genieten ze ook van een smaakvol en voedzaam product.

Over Bauke Sytsma en Bernard Siesling
Bauke Sytsma is een gepassioneerde landbouwboer uit Franeker die zich inzet voor duurzame landbouwmethoden en het behoud van lokale graanvariëteiten. Bernard Siesling is een ambachtelijke bakker uit Franeker die bekend staat om zijn hoogwaardige broden en zijn toewijding aan natuurlijke ingrediënten.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Bakkerij Siesling 0517-392285 en/of info@bakkersiesling.nl

error: Bericht Beveiligd!