Een Historie van Passie en Samenwerking   17-10-1949  —  17-10-2024

Het 75-jarig jubileum van onze paardensportvereniging markeert een indrukwekkende mijlpaal in de Friese paardensport. Wat ooit begon als  een kleine vereniging, is door de jaren heen uitgegroeid tot een bloeiende gemeenschap van 250 leden, waar de liefde voor het paard en de sport centraal staan.

De Geboorte van een Vereniging

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog ontstonden twee paardensportverenigingen, beide met een gedeelde passie voor de sport maar met hun eigen karakter en ledenbestand. De ene club richtte zich vooral op dressuur en springen, terwijl de andere bekend stond om haar vaardigheid in het mennen en de aandacht voor recreatief rijden. Ondanks hun verschillen was er altijd een sterke onderlinge band, gestoeld op wederzijds respect en liefde voor paarden.

In de jaren ’90 kwam het besef dat de krachten beter gebundeld konden worden. Dit leidde in 1995 tot de fusie van de twee verenigingen. De fusie was geen gemakkelijke beslissing, maar het bleek een gouden zet. De samensmelting bracht niet alleen een groter ledenbestand met zich mee, maar ook een verrijking van kennis en ervaring.

Een Vereniging in Beweging

Sinds de fusie is de vereniging blijven groeien en ontwikkelen. De afgelopen decennia hebben we niet alleen de sportieve prestaties van onze leden zien toenemen, maar hebben we ook onze faciliteiten uitgebreid. Met trots kunnen we zeggen dat we vandaag de dag beschikken over twee ruime rijhallen, een buitenrijbaan, en 5 ha prachtig grasland. De foyer van onze vereniging is uitgegroeid tot een centrale ontmoetingsplek, waar leden samenkomen en na een intensieve training of wedstrijd even tot rust komen.

Onze vereniging biedt een breed scala aan rijlessen, waarbij dressuur, springen, en mennen centraal staan. We hebben speciale aandacht voor de jeugd, die bij ons de kans krijgt om hun vaardigheden te ontwikkelen onder begeleiding van ervaren instructeurs. Het succes van onze jeugdprogramma’s is terug te zien in het aantal jonge ruiters dat doorstroomt naar de hogere niveaus binnen de sport.

Samen Sterk, Samen Vooruit

Wat ons als vereniging uniek maakt, is niet alleen de diversiteit aan disciplines die we aanbieden, maar vooral het gevoel van gemeenschap dat we koesteren. Onze leden zijn meer dan alleen ruiters; ze zijn een hechte familie die elkaar steunt in goede en slechte tijden. Van de jaarlijkse wedstrijden tot de gezellige avonden in de foyer, er is altijd een plek voor iedereen binnen onze vereniging.

Het 75-jarig jubileum is een moment om terug te kijken op onze rijke geschiedenis, maar ook om vooruit te blikken naar de toekomst. De komende jaren blijven we ons inzetten voor het behoud van de waarden waar onze vereniging op is gebouwd: samenwerking, respect, en liefde voor de paardensport. Met een sterke focus op duurzaamheid en innovatie, bereiden we ons voor op een toekomst waarin we nog vele generaties ruiters mogen verwelkomen.

Namens het bestuur willen we al onze leden, oud-leden, vrijwilligers en supporters bedanken voor hun toewijding en inzet. Zonder jullie zou onze vereniging niet zijn waar ze vandaag de dag staat. Laten we samen toosten op nog vele jaren van succes, plezier, en bovenal: liefde voor de paardensport.

Dit willen we vieren op 28 september 2024, u bent welkom vanaf 19.00 uur, Harlingerweg 80D Franeker.
Opgave mailen naar sjaerdema-liauckemaruiters@hotmail.com

Op naar de volgende 75 jaar!

error: Bericht Beveiligd!