Na zes weken van stilte in de gebouwen en op het plein van AMS vulden de afgelopen weken de gebouwen zich weer met leerlingen. Het plein staat, ondanks regenachtige dagen, weer vol met fietsen. De kantine van het hoofdgebouw werd aangekleed met planten en binnenkort zal hier ook een chill-hoek met banken verschijnen. De brugklassers maakten kennis met hun docenten na een geslaagde introductieperiode. Afgelopen en de komende weken zijn er ouderavonden voor de ouders en verzorgers van alle leerlingen. Van de mentoren horen ze wat hun kinderen komend schooljaar per klas kunnen verwachten. De school is weer begonnen.

Let the games begin

De eerste week na de zomervakantie stond voor de nieuwe eerste klassen van AMS in het teken van kennismaken. Zo werden er verschillen activiteiten georganiseerd om elkaar, de mentor en de school nog beter te leren kennen. Tijdens de AMS Games streden de leerlingen op negen verschillende onderdelen met en tegen elkaar. Er was een stormbaan, estafetterun, geblinddoekt een parcours afleggen en ‘blind’ volleyballen. Bij 30 seconds moesten diverse onderwerpen worden uitgebeeld en geraden en er bij kraak de code moesten de leerlingen door de hele school opdrachten voltooien om aan cijfers te komen. Terwijl het zonnetje volop scheen, genoten de leerlingen van de activiteiten. De brugklassers van AMS gaan vol zelfvertrouwen hun tijd op AMS tegemoet.

Survivallen in 3 VMBO

De derde klassen VMBO gingen drie dagen op introductie naar Appelscha. De bossen van het Drents-Friese Wold zijn bij uitstek geschikt voor survival-activiteiten. De leerlingen volgden een klimparcours en deden een nachtelijke GPS-dropping. Activiteiten bij uitstek om elkaar goed te leren kennen en samen te werken.

error: Bericht Beveiligd!