Op dinsdag 24 september is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Noordwest Friesland in woonzorgcentrum Saxenoord, Prinses Beatrixstraat 1, Franeker. De zaal is open vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur Het thema van de avond: “Van het niet pluis gevoel naar de diagnose dementie” wordt gepresenteerd door Esther Hamoen, geriater in opleiding en een geriatrisch verpleegkundige van het MCL.

In het begin van het ziekteproces overheerst er een gevoel van onbehagen en onduidelijkheid over wat er aan de hand is. Men vermoedt misschien dementie, maar er is twijfel, het gevoel is vaag. Het is vaak lastig om bepaalde signalen te onderscheiden van normale ouderdomsverschijnselen of van klachten die samenhangen met andere gezondheidsproblemen. Achteraf, als de diagnose is gesteld, kan de betrokkene en zijn omgeving de niet pluis gevoelens vaak wel plaatsen. Voor veel mensen is dit een moeilijke periode, er is onzekerheid en tegenover de buitenwereld spreekt men liever niet over de twijfels. Alles lijkt toch heel normaal voor een buitenstaander. Lang niet altijd onderkent de betrokkene dat er iets aan de hand is, maar zijn het de naasten die aan de bel trekken. Een onderzoek op de geheugenpoli van een ziekenhuis kan dan duidelijkheid geven. De sprekers zullen deze avond vertellen over wat er op de polikliniek geriatrie gebeurt aan onderzoek, diagnostiek, begeleiding en huidige behandelingsvormen.

Vanzelfsprekend zal er ook deze avond weer veel ruimte zijn voor uw vragen en persoonlijke ervaringen. Het Alzheimer Café is bestemd voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. De toegang en de koffie en thee zijn gratis, een gift in onze collectebus stellen wij op prijs. Graag tot ziens op dinsdag 24 september aanstaande.

error: Bericht Beveiligd!