Jupiter76 Midweek pakken winst tegen HVA uit Annen

Met gezonde spanning waren de dames klaar voor hun 1e competitie wedstrijd. In de voorbespreking kregen de dames duidelijke afspraken mee en mocht de dames van HVA  niet binnen  de 9 meter komen zonder contact van de Jupiterdames. Aanvallend hebben de dames flink getraind op omschakeling, bewegen en kansen creëren.  Afke Guertin opende de wedstrijd en veraste de keepster met een onderhandsschot.

Deze werd gelijk getrokken omdat Monica Breidenbach haar blesseerde en zodanig dat Herma Visser haar plaats heeft moeten vervangen. Herma was de aanval daar voor nog snel om de verdediger heen en zette HVA op het verkeerde been zette en bracht de stand op 2-1. Monica werd gewisseld en Herma kwam achter de verdediging in de goal. Dames Jupiter brachten snelheid, zochten elkaar en door snel samenspelen vielen de gaten.

Met scores van Jikke Bergsma scoorde  jikke 2x prachtig vanuit de linkerhoek, Nina Visser vanuit het midden, Melanie de Klerk vanuit een versnelling, Manuela Rodenhuis 2x van de rechteropbouw en Sanne de Jong snoeide de bal letterlijk om de oren van de keepster. Met 10-3 voorsprong gingen de dames de rust in en kregen feedback van Arjan de Jong. Waar de dames winst konden halen en wat er juist zo goed ging.

De 2e helft gingen de dames vol goede moed het veld weer in. Met het complete team konden de dames snelheid hoog houden en dit gaf de tegenpartij geen gerust gevoel. Jupiter pakte matig uit, leden aan balverlies, lieten aanvallen zien waarvan de dames weten dat dat niet scores brengt en stonden veel te dicht op de verdediging. Coach liet weten terug te gaan naar de 1e helft en dat moesten de dames doorzetten.

Dit pakte goed uit na een score van Afke en Sybrigje Salverda. Sybrigje schoot vol op snelheid en hoog in de kruising. De dames en het publiek reageerden enthousiast 12-3. In de verdediging werd goed voor elkaar gewerkt. Klasien Rodenhuis stond haar mannetje en Alie Langerak en Nadja Postma coachten het team goed vanuit het midden. HVA kwamen niet tot scoren en tot ver in de 2e helft kregen ze er ook geen bal in en Herma hield haar goal dicht. Sanne wist wel hoe ze moest scoren en deed dit ook 2x achter elkaar, waarna Afke en Eelkje Draaisma de wedstrijd met 16- 4 afsloten. De scheidrechter floot af en de punten staan op naam van de Jupiter76 midweek dames. Het was een mooie openingswedstrijd. Er is gewerkt en we hadden leuk publiek van ouders, dames senioren, dames B en partners. Dames Jupiter staan nu 1e in het klassement. Volgende week gaan de dames naar Gieten en gaan weer voor de punten.