Esben Poelstra wint zilver in Den Helder

In Den Helder werd weer het jaarlijkse Internationale Open Helderde judo kampioenschappen gehouden.  Het toernooi wordt op zaterdag en zondag gehouden. Op zaterdag kwamen 4 judoka’s in actie. Bij de jongens -12 jaar -34 kg kwam Esben Poelstra op de mat.  In zijn 1e  poule wedstrijd won hij op yuko van een Engelsman. Zijn 2e partij won hij met een prachtige worp en de 3e straf punten.  Hiermee plaatste hij zich voor de finale ronde.  De kwart finale wist hij overtuigend te winnen.  De halve finale was een spannende partij.

Er werd niet gescoord,  maar Esben won op beslissing: 3 – 0. In de finale tegen zijn trainingsmaat Quinten van der Veen werd er ook niet gescoord.  Na deze spannende partij verloor Esben op beslissing: 2  – 1. Esben pakte dus het zilver.
Tot 46 kg kwamen Giel Dol en Mathijs Pietersma in actie.  Mathijs wist zijn beide poule wedstrijden met ippon te winnen en zo poule winnaar te worden.  Giel was ook op dreef,  maar verloor zijn 2e partij.

De andere 2 partijen werden wel gewonnen en Giel plaatste zich als 2e voor de finale poule. In de kruis finales moesten Giel en Mathijs het tegen elkaar opnemen.  Na een spannende en enerverende partij was het ditmaal Giel die aan het langste eind trok.  Mathijs eindigde hierdoor op plek 3. Giel verloor helaas de finale een ging met zilver naar huis.
Bij de meisjes – 12 jaar -52 kg kwam Annafleur Visser in actie.  Helaas kwam zij niet in de buurt van de medailles.  Ze heeft zich prima geweerd op dit sterk bezette toernooi.