Afgelopen zaterdagmiddag organiseerde onze stadgenoot Willem Boorsma een internationale ruilbeurs in Hotel ‘De Stadsherberg’ in Franeker voor Verzamelaars van Treinkaartjes en andere Vervoerbewijzen.

Hij deed dit namens de Duitstalige Club of Ticket Collectors waarvoor hij de ledenadministratie voert.

De Club of Ticket Collectors heeft 100 leden, 11 leden daarvan hebben de reis naar Franeker ondernomen. De verst reizende kwam uit de buurt van Graz (Oostenrijk), wat een treinreis van 15 uur vergde.

Willem verzamelt zelf al ruim 40 jaar treinkaartjes uit de gehele wereld en heeft inmiddels meer dan 135 duizend stuks in zijn verzameling.

Voorafgaand aan de ruilbeurs werd eerst de jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Aanwezig waren leden uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Ook had Willem een kleine expositie samengesteld van bijzondere trein- en tramkaartjes uit zijn verzameling. Daarbij waren o.a. oude tramkaartjes van en naar Franeker.

De Stadsherberg was voor de club in historisch opzicht een bijzondere locatie, omdat daar tot 1939 de tram van de Nederlandse Tramweg Maatschappij voorbijreed, van het NTM-station (thans Albert Heijn), over de Saakstrabrug via de kruising met het spoor (ter hoogte van de Poiesz) naar het Hitzumerbinnenpad.

Een aantal verzamelaars werden vergezeld van hun echtgenotes. Speciaal voor de dames werd een Stadswandeling en een bezoek aan het Planetarium georganiseerd.

Het was een geslaagde dag en iedereen ziet alweer uit naar volgend jaar. De beurs wordt dan door een verzamelaar in Praag georganiseerd.

Als u nog treinkaartjes of andere vervoerbewijzen over heeft, dan heeft Willem daar altijd wel belangstelling voor. Zijn visitekaartje (in de vorm van een oud kartonnen treinkaartje) staat ook in deze reportage.

error: Bericht Beveiligd!