Afgelopen zaterdag vonden de kwalificatietoernooien volleybal voor seizoen 2019/2020 plaats.

De meisjes van DoskoActa MB1 moesten de strijd aanbinden met Bolsward, Oeverzwaluwen (Koudum), Stanfrys (IJlst), SVW (Workum) en VC058 (Leeuwarden). Na een zenuwslopende ochtend, waarbij meerdere wedstrijden tot het laatste punt spannend waren, werd uiteindelijk een gedeelde 2e plaats gehaald.

Doordat de onderlinge wedstrijd tegen Oeverzwaluwen met 26-24 was gewonnen, kwalificeerde MB1 zich voor de Hoofdklasse. Na het behaalde kampioenschap in de eerste klasse een bekroning op een geweldige seizoen.

De meisjes van DoskoActa MC1 speelden tegen Makkum, Sneek, Impala (Leek) en Heecherop (Gaastmeer) Ondanks het feit dat de meisjes zonder verwachtingen waren afgereisd naar Sneek, bleek er in de 1e wedstrijd toch te veel spanning te zijn en werd onnodig verloren van Makkum (21-25).

Daarna de wedstrijden tegen gevreesde tegenstanders Impala en Sneek (2 volleybalbolwerken in Noord Nederland). MC1 wist echter hun niveau te halen en wonnen beide wedstrijden overtuigend;  tegen Impala 25-20 en tegen Sneek 25-17.

Nadat ook de laatste wedstrijd tegen Heecherop met 25-11 werd gewonnen werd, bleek dat DoskoActa de eerste plaats had gehaald en zich dus ook had geplaatst voor de Hoofdklasse.

De Hoofdklasse is de hoogste competitie in het Noorden van het land.

Met volgend seizoen 2 teams in de hoogste klasse bewijst DoskoActa dat met een goed jeugdbeleid dit soort prachtige resultaten haalbaar zijn. In Franeker kan het publiek volgend seizoen genieten van jeugdvolleybal op het hoogste niveau.  

error: Bericht Beveiligd!