Maak lokale sportverenigingen toekomstbestendig. Doe een aanvraag bij het Lokaal Sportakkoord!

Hoe houd je je sportvereniging toekomstbestendig? Het Lokaal Sportakkoord helpt hierbij.
Daarom roept de het Sportakkoord Waadhoeke inwoners, dorpsbelangen, wijkverenigingen en sportverenigingen op om ideeën aan te dragen voor het Lokaal Sportakkoord Waadhoeke.

Enkele voorbeelden

Ideeën voor het Lokaal Sportakkoord moeten aansluiten bij de volgende thema’s: vitale sportaanbieders, kwetsbare doelgroepen, beweegvriendelijke inrichting van de omgeving en sport en beweegaanbod bij jeugd. Op dit moment wordt een aantal ideeën tot een plan uitgewerkt. Enkele voorbeelden: De cursus voel je goed! Deze cursus is voor mensen die moeite hebben met taal en graag adviezen willen over gezond eten en meer bewegen. Een ander voorbeeld is een strippenkaart om kennis te maken met lokale sportverenigingen. Of persoonlijke begeleiding richting sport- en beweegaanbod voor 12 tot 18 jarigen.

Aanmelden voor 1 mei

In 2021 zijn er twee momenten om plannen in te dienen. Voor 1 mei en voor 1 oktober.
Er is in totaal €60.000 beschikbaar voor de uitvoering van de plannen in 2021.

Voorwaarden zijn onder andere dat de plannen aansluiten bij één van de thema’s en dat er breed draagvlak is. De ideeën kunnen voor 1 mei worden gestuurd naar: beweegteamwaadhoeke@sportfryslan.nl. Op www.beweegteamwaadhoeke.nl/lokaalsportakkoord is meer informatie te vinden.

Lokaal Sportakkoord Waadhoeke

Met het lokale Sportakkoord spreken partijen uit de sport, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeente, lokaal af hoe zij met elkaar de eigen sport- en beweegambities kunnen bereiken.

Dit heeft als doel de toekomstbestendigheid van de sport te vergroten. Van een aantal ingediende ideeën bi het lokaal Sportakkoord Waadhoeke wordt op dit moment een actieplan gemaakt.
De kopgroep van het Lokaal Sportakkoord bestaat uit: Welzijn De Skûle, HV Jupiter, Stichting de Waaie, de KNKB en Beweegteam Waadhoeke.

Iedere sportclub kan op elk moment instappen en meedoen. Ook als de club nog niet deelneemt. Door samenwerking slaan organisaties meerdere vliegen in één klap. Denk aan meer activiteitenaanbod voor zorg/welzijnsinstellingen en hun cliënten en meer leden en inkomsten voor sportverenigingen.

error: Bericht Beveiligd!