Buiten leren met aardrijkskunde
De afgelopen weken was het prachtig weer. Diverse lessen verruilden het leslokaal voor de buitenlucht. Zo ook bij het vak aardrijkskunde. In de zon en met een fris windje was de eerste uitdaging al het zoeken van een geschikte (zachte) plek om de vlaggetjes neer te zetten in de harde grond. In groepjes gingen de leerlingen aan de slag met de theorie in de hand en werden de vlaggen gevuld met de 5 hoofdklimaten en de kenmerken van het klimaat. Daarna werd op een ander vlaggetje het juiste landschap erbij gezet. Vandaag begonnen (individueel) wat ze hiervan nog wisten! Geslaagde leeractiviteiten!
De tuin op
Aan de tuin van AMS Groen in de laatste weken hard gewerkt. Leerlingen ploegden de grond, verwijderden onkruid en planten nieuwe gewassen en bloemen. In deze droge periode moet de tuin ook van water worden voorzien. De warmte en het vocht zorgden ervoor dat de eerste plantjes al snel hun kopjes boven de grond uitstaken. De tuin van AMS Groen ligt er inmiddels prachtig bij en de gewassen kunnen vast al snel worden gebruikt in de keuken bij het vak voeding.
Klas 1H maakt mini-tompouces tijdens Praktijkoriëntatie
Tijdens de les Praktijkoriëntatie heeft klas 1H deze week hun kookvaardigheden op de proef gesteld door zelf mini-tompouces te maken. Gewapend met bladerdeeg, banketbakkersroom en roze glazuur gingen de leerlingen enthousiast aan de slag in de keuken. Het resultaat mocht er zijn: kleurrijke, zelfgemaakte tompouces die niet alleen lekker smaakten, maar er ook feestelijk uitzagen. De les was niet alleen een leerzaam moment om te oefenen met hygiëne en samenwerking, maar vooral ook een gezellige en smakelijke ervaring.