Het rundergehakt van Keurslagerij Dijkstra te Franeker is door een onafhankelijk inspectiebureau onaangekondigd gekeurd. De onderdelen kwaliteit, versheid en hygiëne zijn beoordeeld met een ruime voldoende.
Het gehakt van Keurslager Dijkstra werd op een onaangekondigd moment gekeurd door het onafhankelijke inspectiebureau MicroCare. Dit bureau onderzocht het gehakt op kwaliteit, versheid en hygiëne en beoordeelde dat met het cijfer 10. Keurslager Klaas Dijkstra is bijzonder tevreden met deze beoordeling: “Gehakt is één van de meest populaire vleesproducten in Nederland. Ik ben trots dat ons gehakt zo goed is beoordeeld.”
Continu verbeteren
De bacteriologische productkeuring werd uitgevoerd in opdracht van de Vereniging van Keurslagers. De keuring is bedoeld om de Keurslagers continu alert te houden op de kwaliteit van de vleessoorten. Deze jaarlijkse keuring dient als controlemoment en als kans om eventuele verbeteringen in het bedrijf aan te pakken. Op die manier blijft het kwaliteitsniveau van alle 450 bij de Vereniging van Keurslagers aangesloten slagers gehandhaafd.
