Goud voor de rookworst van Keurslagerij Dijkstra Franeker.

Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Klaas Dijkstra zeggen dat ze het predicaat GOUD hebben gekregen!

Elk jaar weer steekt Keurslager Klaas Dijkstra samen met Slager/worstmaker Gosse Visser veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. “Altijd spannend als je op de uitslag wacht deze word bekend gemaakt via de mail dus het eerste wat ik de andere ochtend doe is kijken naar de mailbox als je dan de uitslag krijgt GOUD op uw rookworst is dat altijd een klein feestje”, vertelt Keurslager Klaas Dijkstra.

Elk jaar gaat Keurslager Dijkstra voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. “ het samen stellen van de grondstoffen, afwegen van de kruiden en specerijen, malen en vormen van de worsten, drogen, roken en afkoken is een heel proces wat allemaal gebeurt in onze moderne ambachtelijke worstmakerij”, vertelt de gedreven ondernemer.

Proeven!

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten t/m 17 oktober de tweede rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend.  

Jaarlijkse rookworstkeuring
De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur.

Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een Goudkeur certificaat. 

error: Bericht Beveiligd!