Franeker – SC Franeker heeft zondag de openingswedstrijd van het seizoen 2012-2013 verloren. In eigen huis was Irnsum met 4-2 te sterk voor de jonge ploeg van Wibo de Brouwer. Gebrek aan ervaring en fysieke kracht lijkt de achilleshiel van het team te zijn. Het veldspel was over de hele wedstrijd gezien niet onaardig. In de 14e minuut tekende Julius Huistra van Irnsum zonder noemenswaardige tegenstand de eerste treffer aan (0-1). Een kwartier later kreeg Alex Keskin alle gelegenheid om op doelman Tim Geilenkirchen af te stevenen. De goed keepende youngster was kansloos op diens inzet (0-2). Tussen beide    doelpunten door kreeg Franeker 3 mogelijkheden om te scoren. Eerst kopte Cees Terpstra tegen de doelman aan, gevolgd door een afstandsschot van Jan van Duyn tegen de paal en een mooi geplaatste bal van Mart Kuperus, die de Irnsumer goalie ternauwernood over wist te tikken.

Alles of niets

Na rust speelde Franeker alles of niets. De ploeg stoorde Irnsum vroeg en dat resulteerde in de 60 minuut in de verdiende aansluitingstreffer. Jan van Duyn schoot knap raak vanaf de rand van het strafschopgebied (1-2). 3 minuten later was het verschil weer 2 doelpunten. Julius Huistra liet de Franeker verdediging eenvoudig zijn hielen zien en schoot beheerst raak.(1-3). Toen Chris Hiemstra in de 75e minuut de vierde treffer aantekende was het duel beslist. Het 2e Franeker doelpunt (Mart Kuperus) kwam te laat om Irnsum te verontrusten.

Komende zondag gaat Franeker op bezoek bij ODV uit Wijnjewoude.

bron: tweenul.nl