Franeker – Zaterdag 11 augustus werd bij Restaurant de Hinde in Hindeloopen de verkiezing “Bêste Fryske Sûkerbôle” gehouden door Fryslân Culinair. Fryslân Culinair is een samenwerkingsverband van toprestaurants in Fryslân en jaarlijks organiseert zij diverse verkiezingen waarbij elke keer een ander fries product wordt getest. In 2002 was de Bêste Fryske Sûkerbôle al eens gewonnen door Bakkerij Schaafsma uit Franeker, maar aangezien de laatste verkiezing van Frieslands populairste streekproduct 10 jaar geleden was, koos Fryslân Culinair dit jaar de verkiezing “Bêste Fryske Sûkerbôle”
De presentatie van dit evenement werd gedaan door Reitse Spanninga, ook wel bekend van “lekker ite mei Reitse”. De jury bestond uit o.a. Albert van Keimpema (Telegraaf) Joop Atsma (Staatssecretaris) Piet Veenstra (Bakkerij vakwedstrijden) en Harmen Ligthart (chef-kok de Hinde) en een publieksjury. Het was een smaakvolle en spannende dag in Hindeloopen. Groot was de vreugde bij bakker Sierk van de Meulen van Bakkerij Schaafsma uit Franeker, want na10 jaar mag Schaafsma Franeker zich nog steeds winnaar van de “Bêste Fryske Sûkerbôle” noemen. Een prestatie waar ze terecht trots op mogen zijn!
Foto: Joop Atsma via Twitter