“De Flinter” zoekt soosvrijwilliger(m/v)

Franeker – GGZ Friesland houdt zich bezig met de begeleiding van mensen met een psychiatrische problematiek. “De Flinter” is een gesloten afdeling voor ouderen op het terrein van “groot Lankum” in Franeker. De Flinter bestaat uit twee afdelingen: de verblijfsafdeling en de crisis- en vervolgbehandelingsafdeling. Op de verblijfsafdeling biedt de Flinter woonbegeleiding en behandeling aan langdurig zorgafhankelijke psychiatrische patiënten van, in principe, 65 jaar en ouder. Dit zijn patiënten die op grond van hun psychiatrisch beeld en/of hun gedrag een beschermde en veilige woonomgeving en 24 uurs GGZ ondersteuning nodig hebben. Op de crisis en vervolg afdeling zijn patiënten die decompenseren bij psychiatrische ziektebeelden en/of terugvallen in hun functioneren. Dit betreft ook (over het algemeen) patiënten van 65 jaar of ouder. Beide afdelingen maken gezamenlijk gebruik van het atrium (soosruimte). Op dit moment zoekt “De Flinter” een barvrijwilliger voor deze soosruimte. Er wordt gezocht naar iemand die op maandagochtend en misschien evt. op de dinsdagavond beschikbaar is.

De taken van de vrijwilliger zijn: het zorgdragen voor een gemoedelijke sfeer, het ontvangen van bewoners en hun bezoekers in de soos, het aanreiken en evt. begeleiden van activiteiten (spelletjes etc.) verantwoordelijk zijn voor het dagelijks financieel beheer inzake consumpties en winkelverkoop, verantwoordelijk zijn voor-en het zonodig verrichten van huishoudelijke werkzaamheden, deze bestaan o.a. uit koffie, thee, frisdrank presenteren, opruimwerkzaamheden,vaatwas en schoonhouden van de soos. Reiskosten worden vergoed. Er is begeleiding aanwezig, de vrijwilliger is WA verzekerd.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van De Skûle Welzijn, Godsacker 35, Franeker, 0517-397800, mailen kan ook: info@deskule.nl.

error: Bericht Beveiligd!