“De Groene Brigade” zoekt!

Franeker – In het kader van de Maatschappelijke Stages gaan 43 3e jaars Havo leerlingen van de Anna Maria v. Schurman in Franeker aan de slag met een groenvoorziening project, genaamd “De Groene Brigade”. Dit project is opgezet door de stagemakelaars van De Skûle Welzijn ism Accolade en de AMS en gaat van start van 9 april tot 30 juni.

Tijdens dit project gaan leerlingen twee uur per week aan de slag met tuinen of balkon van bewoners die ondersteuning nodig hebben bij het onderhoud hiervan. Daarnaast krijgen div. wijken in Franeker een schoonmaakbeurt. Als laatste zetten een aantal leerlingen zich in voor het project Omsjen, onderdeel van De Skûle Welzijn, waarbij zij assisteren bij het onderhoud van de speeltuinen. Het project start in week 15, waarin de leerlingen voorlichting krijgen over de Groene Brigade. Vanaf week 16 gaan de leerlingen actief aan de slag, negen weken lang, twee uur per week. Op dinsdagmiddag gaan 23 leerlingen vanaf 12.50 tot 14.50 uur aan de slag en 20 leerlingen op donderdagmiddag van 14.10 uur tot 16.10 uur.

Voor de begeleiding van de leerlingen zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (m/v) die het leuk vinden om met jongeren om te gaan. Het betreft leerlingen in de leeftijd 14/15 jaar.

Begeleiding (van uit het project) bestaat uit mentoren van school en medewerkers van Omsjen. De projectcoördinatie is in handen van medewerkers van De Skûle Welzijn.

Reiskosten worden vergoed, de vrijwilliger is WA verzekerd.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van De Skule Welzijn, Godsacker 35 te Franeker, tel: 0517-397800, mailen kan ook: info@deskule.nl

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!