Opgeven is geen optie!

Franeker – Tjalling van Groningen á Stuling uit Franeker en Floris Visser uit Ried fietsen samen de Alpe d’Huzes  voor het goede doel opgeven is geen optie. Beiden hebben een missie en daarbij uw hulp hard nodig. In de strijd tegen kanker ervaren zowel patiënten als hun dierbaren een groot gevoel van onmacht. Kanker is alom tegenwoordig. Ertegen vechten lijkt zinloos. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Iedereen maakt van dichtbij mee hoe levens drastisch beïnvloed en verwoest worden.

Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen.
Alpe d’HuZes is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander.

Ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden, ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn.
Onder het motto “Opgeven is geen optie” accepteren we geen beperkingen in wat we kunnen en zullen bereiken.
Wat gaan we bereiken?
Alpe d’HuZes zal telkens een beroep doen op al die mensen die zich bij ons betrokken voelen. Om hun grenzen te verleggen. Te gaan waar nog niemand eerder is geweest: bij het werven van sponsoren, het 6 keer beklimmen van de Alpe d’Huez, het organiseren van een enorm evenement zonder dat het een cent kost, of het opzetten van een medisch programma dat de gezondheidszorg revolutionair gaat veranderen. Elk resultaat dat we behalen (hoe onrealistisch het van tevoren misschien ook leek) motiveert ons de grenzen weer op te zoeken, de lat weer hoger te leggen. We doen dat niet voor onszelf maar voor anderen, die het zo verschrikkelijk hard nodig hebben.
Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te leven met kanker.
Tjalling is 14 jaar, en zijn vader heeft kanker.
Chronische Lymfatische Leukemie dit is een kwaadaardige ziekte die ontstaat in het beenmerg of lymfestelsel. Als je verkouden bent of een infectie hebt, krijg je extra witte bloedcellen die voor jou aan het werk gaan, om je te genezen.
In het bloed zitten teveel witte bloedcellen omdat ze te lang leven en er steeds nieuwe bijkomen. Hierdoor komen andere onderdelen die ook in je bloed zitten, klem te zitten. Er is geen ruimte genoeg voor ze. Doordat je bloed een rare samenstelling heeft gaan organen als de milt en lever hier ook nog eens op reageren en niet goed meer functioneren.
Over het algemeen wordt deze ziekte ontdekt bij wat oudere mensen en was en is mijn vader dus nog veel te jong. Mijn vader waar ik van hou!
Inmiddels zijn we 8 jaar verder.
Jaren waar chemokuren elkaar  hebben opgevolgd.  Op dit moment is de ziekte in alle hevigheid terug. Bloedwaarden stijgen waanzinnig, klieren zetten op en milt doet braaf mee. Beenmerg verzadigd met leuko’s. En de leukemie heeft besloten via een chromosoom niet meer behandelbaar te zijn door “normale” chemo behandeling.
Vlak voor de kerst kreeg hij  dit allemaal te horen.

Opties, niets doen, een zeer zware niet algemene chemo waarbij het vooruitzicht nu gebracht wordt in een paar jaren. OF…. Die zelfde chemo gevolgd door een stamcel transplantatie. De chemo zal ook niet te vergelijken zijn met vorige. Dit keer HEFTIG, inclusief haaruitval.
Stamcel afkomstig van een donor. Vooruitzicht? Blijft een vraag maar de ervaring leert dat er hele mooie resultaten worden behaald met deze vorm van behandelen.
Op dit moment ligt hij in het ziekenhuis voor de eerste kuur.
Daarom heb heeft Tjalling een  missie, zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF zodat er nog veel meer onderzoek kan worden gedaan om die rot kanker te stoppen!
Steun mij met mijn strijd tegen kanker!  Ik ga nu voor de 2e keer meedoen aan deze actie  en weer 3 keer die  berg op, vorig jaar was mijn vader  boven op die berg als vrijwilliger (motard) om mij aan te moedigen, Nu door al deze chemokuren en stamceltransplantatie zal mijn vader op 9 juni nog bezig zijn om aan te sterken en te herstellen. Maar ik ga ervoor en natuurlijk is hij in gedachten bij mij.
Hoe kunnen jullie u mij helpen:
Jullie kunnen mij helpen door deze aktie te ondersteunen en helpen om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Het KWF zou reuze blij zijn, maar vooral die mensen die met kanker te maken hebben of nog krijgen. Ik kan toch op jullie rekenen, met mijn strijd tegen kanker.
http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/tjalling/tjalling-van-van-groningen-a-stuling

floris Visser
Toen Tjalling mij vroeg om mee te doen met de actie “opgeven is geen optie” hoefde ik niet lang na te denken. Samen gaan wij knallen voor dit goede doel
Ik wil me heel graag inzetten in de “de strijd tegen kanker”Samen er voor zorgen dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is maar een chronische ziekte .
Er zijn zoveel mensen die op wat voor manier dan ook te maken krijgen met deze ziekte. 1 op de 3 Nederlanders krijgt er mee te maken en dat moet stoppen
Ook ik zelf heb van dichtbij deze ziekte meegemaakt.
Bij mijn moeder is eind vorig jaar de ziekte MDS geconstateerd ,dat is een beenmergziekte die bij 1 op de 3 mensen over kan gaan in acute leukemie
Je kijkt ineens heel anders tegen de “gewone dingen”aan.
Het is voor mij een hele uitdaging om me op deze manier in de zetten voor dit goede doel.
Ik ga drie keer die berg beklimmen.
Help mij mijn doel te bereiken ,ik ga ervoor, maar ik kan niet zonder uw steun.

http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/florisvisser/floris-visser/