Verhalenverteller Josse Pietersma - Fotografie Jan Edwin Geertsma Say Wad

18 november: Verhalenavond in Franeker

Op 18 november zijn verschillende verhalen te horen op bijzonder locaties. Auke Zeldenrust vertelt tijdens verhalenavond over het onderzoek en schrijfproces van zijn boek ‘Kibboets op de klei’. Tussen 1934 en 1941 bereiden negentig Joodse jongeren zich voor op een emigratie naar Palestina. Op de kleigrond van Noordwest Friesland gaan ze bij boeren en tuinders in de leer om te werken aan hun droom om eens het Joodse land op te bouwen. Aan hun droom komt een einde op 3 november 1941 wanneer de nazi’s alle bewoners arresteren. Ze wilden in Franeker een ommekeer in hun leven maar velen is dat niet gegund.

Verder in Franeker:

    • De bewoners van de Kibboets in Franeker – Josse Pietersma in de Kunstkamer
    • Keatsen en tsjerke – Johannes Bakker in het Keatsmuseum
    • Wie woonden er in de kibboets – Syds Wiersma in Museum Martena
    • Valor – Thomas Schuyl in het koninklijk Eise Eisinga Planetarium
    • Sterrenbeeld Vissen – Dennis Visser in het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Op Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Verhalen in huiskamers, musea, cafés, overheidsgebouwen, bibliotheken, bij verenigingen en bedrijven.

Inmiddels zijn er al meer dan 140 vertellers die meedoen aan Verhalenavond. Dit jaar is het thema ‘De Ommekear’ want we kennen allemaal een moment, waarop het leven een grote wending nam: De Ommekeer. De verhalen zijn gratis te bezoeken en vinden allemaal plaats op 18 november tussen 19.00-22.00 uur verspreid door de provincie, een route kun je plannen door te kijken op www.verhalenavond.nl.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!