1e prijs voor Sternse Kids!

Zaterdag 21 juni nam de jongste groep van de Sternse Slotlanders, de Sternse Kids, deel aan het Jeugdfestival in Stiens. Dit jaar was er voor het eerst op dit festival een Kids klasse waarin ook de Sternse Kids deelnamen. Omdat we ons om 10 uur moesten melden bij de organisatie was er nog tijd om ter plaatse even een oefenrondje te doen. Zoals het hoort bij een generale werden er nog een aantal foutjes gemaakt. Om kwart voor 12 was het dan zover showtime!! De Sternse Kids stonden klaar om te beginnen maar toen moesten ze nog even wachten, de jury was er nog niet klaar voor.

De Kids lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en starten even later vol overgave met hun verrassende opening met aaneensluitend het nummer Beat Kids. Daarna werden de nummers Hamelen, Ai se eu te pego en het Party Rock Anthem gespeeld.

Tijdens het spelen werden er diverse figuraties gelopen en door de colorguards oefeningen met vlag gedaan. Deze groep in de leeftijd van 7 tot 11 jaar is pas een week of 6 geleden begonnen met het musiceren en marcheren tegelijkertijd en dan ook nog eens figuraties lopen.

Na afloop waren instructie en supporters dan ook erg tevreden met wat de Kids hadden laten zien. Nu was het alleen nog afwachten wat de jury er van vond. Om half 3 was het dan eindelijk zover de prijsuitrijking. De Kids behaalden maar liefst 82,33 punten en werden daarmee 1e in hun klasse. Een super prestatie voor een eerste deelname aan een wedstrijd! Volgens de 3 juryleden voerden de Kids de dingen die de jury te moeilijk vond voor hun leeftijd goed uit en moest de vereniging erg trots zijn op deze groep.

Natuurlijk zijn instructie, bestuur, familieleden en supporters dit ook! Op het visuele plaatje (houding, uitstraling en uitvoering) kregen de Kids zelfs een 8,5! Toppers in de dop! Nadat iedereen zijn medaille had omgehangen en er wat foto’s waren gemaakt, met natuurlijk de gewonnen beker, ging iedereen weer tevreden huiswaarts.

Na de zomervakantie start het nieuwe muziekseizoen weer en zijn nieuwe leden van harte welkom. De Sternse Kids willen graag aan iedereen laten zien wat ze allemaal leren op hun lessen en nodigen iedereen dan ook uit voor hun open lessen. Tijdens deze lessen kun je alleen kijken maar natuurlijk ook zelf eens meedoen. Voor de Kids colorguard is de open les op woensdag 2 juli van 18:30 tot 19:30 uur en voor het Kids Korps op vrijdag 27 juni van 18:30 tot 19:30 uur. Misschien sta jij volgend jaar wel met deze geweldige groep op het hoogste podium!

IMG-20140621-WA0005

error: Bericht Beveiligd!