2 Juni Straatspeeldag in Franeker

Franeker – De Skûle Welzijn organiseert in samenwerking met Aksie Radius, Accolade en de buurtvereniging it Stiselplak op woensdag 2 juni een grote Buitenspeeldag / Straatspeeldag. Rondom het groene plantsoen van de straten Prof. J. Bogermanstraat en de Mr. Wichers Wierdsmastraat zullen deze dag bol staan van activiteiten voor de jeugd uit Franeker. De straten Burg. Juckemastraat en de Christraat van Saarloosstraat die aangrenzen aan de bovenstaande straten zullen deze dag voor een klein gedeelte afgesloten zijn.
Van 13:30 – 16:00 uur zijn de straten voor alle verkeer afgesloten en kunnen de kinderen veilig op straat spelen. De actie maakt deel uit van de Buitenspeeldag, een initiatief van Veilig Verkeer, Vereniging van Nederlandse gemeenten, Nickelodeon, Jantje Beton, Scouting Nederland en Vereniging Sport en gemeenten.

De Buitenspeeldag / Straatspeeldag wordt om 13:30 uur geopend door middel van het oplaten van ballonnen en studenten van de Friese Poort verzorgen een programma van ong 20 min waarbij bewegen centraal staat.
Na de opening zijn er allerlei activiteiten te doen: kaatsen, stoepkrijten, schminken, springkussen, survivalbaan, panna kooi, graffiti, aquaballen op het water en nog veel meer. Tijdens deze middag zijn alle activiteiten gratis, dus kom voor een gezellige en actieve middag 2 juni naar It Stiselplak!