foto ter illustratie

2 x Goud tijdens bokaal van het Noorden

In Sportcentrum Drachten werd weer de Bokaal van het Noorden georganiseerd. Hier kwamen 11 judoka’s van Sportschool Poelstra op de mat, waarvan er 6 een medaille wisten te winnen.
Bij de jongens -12 jaar -30 kg won Esben Poelstra zijn eerste 2 partijen met houdgreep. Heel ongelukkig verloor hij op beslissing zijn derde. De 4e werd wel weer met ippon gewonnen, waardoor hij zich plaatste voor de finale poule. Daarin werd het een spannende strijd. Doordat Esben met ippon en yuko wist te winnen pakte hij toch op punten de eerste prijs.

Ook Jesse Koopmans jongens -18 jaar -60 kg won zijn eerste 2 partijen knap met ippon. In de finale ging het moeizamer, maar ook deze partij werd gewonnen waardoor ook Jesse met de eerste prijs naar huis ging. Ook Anna Fleur Visser was uitstekend op dreef bij de meisjes -12 jaar -44 kg. Zij wist haar eerste 4 partijen allemaal met ippon te winnen, waarvan een paar met houdgreep en een paar met prachtige worpen. Helaas ging de finale verloren, waardoor ze met de 2e prijs naar huis ging.