2013 : Bijzonder jaar voor The Academy pop & jazz orchestra

Franeker – Voor de derde keer in het bestaan van The Academy  zal er weer een “eigen” theaterconcert worden gepresenteerd in de Koornbeurs. Dit jaar zal dat zijn op 30 november. Wees verstandig en omcirkel deze datum al vast in uw agenda. Na “The Experience” van 2011 is nu gekozen voor het thema “Kindred Spirits”. Deze titel betekent zoveel als: geestverwant, gelijkgezinde, zielsverwant. Niet verwonderlijk als je spreekt van een aantal mensen, dat muziek maken en beleven als een gemeenschappelijke passie bezit. Nog logischer als je iets meer weet van de verbondenheid van de “jongens” van deze band.  Zo zijn er zes leden, die twee aan twee broers zijn. Twee zijn vader en zoon, vier zijn zwagers, dertien spelen of speelden in het zelfde harmonieorkest, zes hebben deel uitgemaakt van de “Sterrekiekers” en voor een groot aantal duurt de vriendschap al vanaf de vroege jeugd.

De voorbereiding voor een avondvullend concert van hoog niveau vergt de nodige voorbereiding en deze is dan ook direct begonnen na het concert van 2011. Voor dit orkest is het repertoire, waaruit gezocht kan worden min of meer onbeperkt. Nieuw of oud, pop of jazz, funk of dixieland, alles is mogelijk. Zelfs als er geen arrangementen voorhanden zijn, levert dit geen problemen op. Dan worden deze gewoon zelf geschreven.  U kunt van alles verwachten, zoals u ook bij de eerdere concerten hebt kunnen ervaren. Maar nu natuurlijk met allemaal andere nummers. Onder andere B.B. King, Paul Simon en Stevie Wonder, popnummers in een bigbandjasje zoals bijvoorbeeld van Racoon of Anouk, ouwe bigbandnummers met volledig orkest gespeeld, of nummers, juist heel “klein” met combo. U kunt Focus voorbij horen komen of Michael Bublé, maar ook Ray Charles en Adèle. Zelfs eigen geschreven nummers worden niet geschuwd. Dit alles verpakt in een theatraal jasje, die u van de ene naar de andere verrassing leidt.

Al met al belooft het weer een swingend en boeiend concert te worden.

Om over alles onder het genot van… nog een poosje na te praten, is er een afterparty waar “Wilco and friends voor de muzikale omlijsting zullen zorgen.

Bestelt uw kaarten zo snel mogelijk via de site www.theacademy-franeker.nl, want vol is vol.

Poster Kindred Spirits 1