22 Oktober: Bingo voor Stichting Opkikker in Bloemketerp Franeker.

Bingo voor Stichting Opkikker op zaterdagavond 22 oktober 2022 in recreatiepark Bloemketerp Franeker. Stichting Opkikker heeft als doel het verzorgen van een dag ontspanning (tijdens of tussen de behandeling door) voor gezinnen waarvan een kind in verband met een chronisch fysieke aandoening langdurig onder behandeling is. De stichting werkt hierbij samen met diverse ziekenhuizen en instellingen die zicht hebben op de ernst en/of aard van de aandoening waarvoor de langdurige behandeling nodig is.

Stel dat je te horen krijgt dat jouw kind ernstig ziek is…

Vanaf dat moment staat de wereld op zijn kop. Dit vraagt veel energie en doorzettingsvermogen. De behandelingen, ziekenhuisopnames en onzekerheid over de toekomst hebben zijn weerslag op het héle gezin. Dan is elk lichtpuntje, hoe klein ook, echt superbelangrijk. Dat is wat stichting Opkikker doet: lichtpuntjes bieden, zodat een gezin weer de kracht vindt om door te gaan.

De gezinnen die worden aangemeld krijgen een Opkikkerdag aangeboden. Dit is een activiteitenprogramma helemaal gebaseerd op de wensen en interesses van alle gezinsleden.
Met hulp van vele vrijwilligers worden gezinnen een hele dag verzorgd en ontzorgd. Het gezin wordt meegenomen naar een wereld waar de ziekte/aandoening even géén hoofdrol speelt: een unieke Opkikkerwereld. Een wereld waarin de stichting hemel en aarde beweegt om de mooiste dromen te realiseren. Dit doen ze door oprechte en persoonlijke aandacht, waarbij de hulp is toegesneden op de individuele gezinssituatie, met oog voor de kleinste details.

De Opkikkerdag is een groots feest en kan bijvoorbeeld bestaan uit een dag op Center Parcs, ‘De Eemhof’. Deze vaste sponsor zorgt er mede voor dat de stichting hier jaarlijks ongeveer 2.000 nieuwe gezinnen kan ontvangen. Van helikoptervluchten tot meerijden in stoere auto’s tot verkleed gaan als echte prins(es) en rondgereden worden in een echte koets. Niets is te gek.

Uiteraard kunnen ze dat niet alleen! En daarom helpen wij graag een handje mee.

Dit doen we door op zaterdagavond 22 oktober 2022 een bingo te organiseren in Bloemketerp Franeker, waarbij de volledige opbrengst naar stichting Opkikker gaat. 20.00 uur start de bingo, inloop vanaf 19.00 uur. Wees er op tijd bij: want vol = vol.

Voor meer informatie en vragen kijk op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/1113817322558478/

Voor meer informatie over Stichting Opkikker, kijk op de website: www.opkikker.nl