Ried ©FranekerActueel

25 mei Ronde over Ried (5, 10, 21km)

De Ronde over Ried wordt door SV Friesland vanaf haar oprichting 1 april 1980 al georganiseerd eerst vanuit Ried maar al vele jaren vanaf De Trije in Franeker waar genoeg parkeerruimte, kleed/douchegelegenheid is en men mag gebruik maken van de kantine voor de na-inschrijving en uitreiken startnummers.

De 5 KM route is uitgezet vanaf de Trije over  t’ War, een leuke route aangegeven met krijtkalkpijlen en bordjes. Met stukje Franeker Bos.

De 10 km gaat via Dongjum naar Boer hier gaan de lopers binnendoor naar Schalsum over pad langs akkers en over de brug naar Schalsum waar waterpost is ingericht voor de tunnel, via Bloemketerp komt men bij de Finish bij De Trije.

De 21 km gaat ook naar Dongjum maar dan via Boer naar Ried hier langs het Berltsumer Wiid  over het Kleasterpaed tot het eind over dit mooie pad voor de Gernierswei via het fietspad over Kleaster Anjum naar Ried naar Peins en Schalsum via Bloemketerp en Noorder Bolwerk over Elfstedenbrugje naar de finish. Iets andere route dan andere jaren en mooie testloop voor de Slachte Marathon die op 15 juni wordt gehouden. In Ried is een waterpost die men twee keer passeerd.

Er worden een honderdtal lopers verwacht. Info zie www.svfriesland.nl/evenementen.