Franeker loopt mee en staat stil bij kanker! Start vrijdag 16:00 uur

vrijdag 26 en zaterdag 27 juni van 16.00 – 16.00 uur op terrein SC Franeker

Zo hard de teller afloopt, zo snel stijgt de spanning. Organisatie, teams, vrijwilligers, allemaal maken ze zich op voor het laatste weekend van juni. Het weekend van de eerste SamenLoop voor Hoop Franeker. Het feest van Beleven, Meeleven en Doorleven.

Hier de verkorte versie van het programma. Voor de uitgebreide versie verwijzen wij je graag naar www.samenloopvoorhoop.nl/franeker of naar ons magazine tekstactief.instantmagazine.com/slvh.

 Vrijdag 26 juni

Om 16.00 uur beginnen we met de openingsceremonie. Survivors en hun naasten lopen de eerste ronde. Daarna starten de teams. De wandelaars zijn in de meerderheid, een enkel team loopt hard.  De gezelligheid wordt opgevoerd met muziek van de Sternse Slotlanders, het Remedy Kwintet, De Swingende Balgen, Leed-Vermaak en Acoustic Klick. Intussen volgen de survivors hun programma in de speciale survivortent.

Met bijvoorbeeld een horecaplein, springkussens, optredens van sportverenigingen en kramen van verkooplustige teams, is er ook volop vermaak op het terrein. Uiteraard is er ook een informatietent van KWF Kankerbestrijding. 

In de kindertent mogen kids van 4 t/m 13 jaar meebouwen aan het Mega Schoenen Kunstwerk. De organisatie zorgt voor de versierselen en rekent erop dat de kinderen heel veel oude schoenen mee van huis nemen. 

De Kaarsenceremonie, waaraan onder andere Jan Roorda en Anneke Tulp meewerken met een speciaal hiervoor gecomponeerd lied, start rond de klok van 23.00 uur.

Zaterdag 27 juni

Daarna zwijgt de muziek en zijn het voetstappen en stemmen die de stilte van de nacht vullen. Zaterdagochtend wordt de feestelijke draad weer opgepakt, komt het terrein tot leven en is er weer van alles dat de zinnen prikkelt. Het podium wordt ingenomen door artiesten als DJ Quickfinger, Siemie Wolberts, Helder, Jan Roorda en Anneke Tulp, Multivocaal, Hot en Toasty en het Advendo orkest. 

De survivors schuiven weer aan bij het programma in de survivortent, de kinderen werken verder aan hun Mega Schoenen Kunstwerk en rond 11.00 uur start de 24 minuten durende Kidsloop.

24 uur na de start valt zaterdagmiddag om 16.00 uur het doek. Maar niet eerder dan na de slotceremonie, waaraan alle deelnemers aan mee mogen doen. De ontlading na een bewogen etmaal van meelopen en stilstaan bij kanker.

 

Graag tot ziens, De organisatie 

Samenloop Franeker

error: Bericht Beveiligd!