2e Paasdag AH Buitendag in Sexbierum

Op maandag 17 april worden er in Sexbierum de “AH Buitendagen” georganiseerd, waar de bedrijven AC Hartman BV, Hameno BV en Firma J en P Ammerlaan de deuren van hun bedrijf open zetten voor een ieder. Van 11.00 uur tot 16.00 uur is iedereen welkom om te kijken hoe o.a. de komkommers, tomaten, paprika’s, pepers en witlof voor Albert Heijn worden geteeld.

Daarnaast kun je uitleg krijgen over de bedrijfsprocessen als groei van de plant, waarom groeit witlof in het donker, verwarming van de kassen, inzet van biologische bestrijding, verwerking en sortering van de producten, en nog veel meer zaken die hier mee te maken hebben.

Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten en is er voor een ieder een lekker kopje koffie met lekkernij. Je kunt de gezamenlijke rondleiding deze dag starten op de Waltaleane of de Juckemaleane in Sexbierum, en wordt door herkenbare parkeerwachters begeleid. Eerder genoemde bedrijven zitten naast elkaar op het bedrijventerrein en alles is overdekt ( dus geen weersinvloeden ). Een mooie reden om 2e Paasdag samen met je gezin, buren of vrienden eens te ruiken, zien en proeven hoe één en ander groeit en bloeit in deze mooie bedrijven in uw regio.

error: Bericht Beveiligd!