3000 kinderen naar wetenschapsfestival Expeditie NEXT op 6 mei in Franeker

Wetenschapper uit de toekomst vraagt de hulp van kinderen in Nederland, 3000 kinderen naar wetenschapsfestival Expeditie NEXT op 6 mei in Franeker

Professor Nova Next, wetenschapper uit het jaar 2100, heeft een groot probleem. In de toekomst is alle kennis kwijt. Daarom is zij teruggekeerd naar 2022 om kinderen en hun ouders om hulp te vragen. Tijdens het nationale wetenschapsfestival Expeditie NEXT in Franeker op 6 mei worden ruim honderdvijftig wetenschapsactiviteiten georganiseerd om de verloren kennis terug te vinden. Nova Next wordt daarbij geholpen door een groot aantal wetenschappers en presentatoren, zoals wetenschapsjournalist Anna Gimbrère, intensivist Diederik Gommers en kinderpresentator Klaas van Kruistum. Vandaag start de kaartverkoop voor Expeditie NEXT, voor kinderen zijn de kaarten gratis.

Expeditie NEXT is hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen dat wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Dit jaar strijkt het festival neer in de historische universiteitsstad Franeker. De NWA tovert samen met het Nederlandse wetenschapsveld en regionale partners als de Academie van Franeker en Arcadia de historische universiteitsstad Franeker om tot een festivalterrein voor kinderen.

Wat is er te doen?

Tijdens het wetenschapsfestival Expeditie NEXT worden kinderen in de basisschoolleeftijd en hun begeleiders enthousiast gemaakt voor de wetenschap. Ook hun oudere en/of jongere familieleden, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom. Onder leiding van de fictieve Professor Nova Next en haar zes vrienden gaan de kinderen op expeditie door de binnenstad vol activiteiten.

Doe mee aan de Grote Feit of Fabel Quiz met Klaas van Kruistum, luister naar de verhalen van Anna Gimbrère en Diederik Gommers onder de gigantische lichtgevende en ronddraaiende wereldbol GAIA of test jouw sporttalent samen met het wetenschappelijke team van Thialf. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Praktische informatie

Het festival vindt plaats op vrijdag 6 mei 2022 in het centrum van Franeker. Van 11:00u tot 18:00u worden duizenden kinderen ondergedompeld in de wetenschap, tussen het Sjûkelân en de Breedeplaats vinden allerlei activiteiten plaats. Expeditie NEXT zet in op brede toegankelijkheid en is daarom gratis voor kinderen tot 18 jaar. Volwassenen betalen € 7,50. Zij krijgen hiervoor op de dag zelf ook twee consumptiebonnen.

Expeditie NEXT is ook op zoek naar vrijwilligers. Meer informatie over de kaartverkoop, het festival en de vrijwilligersoproep vind je op www.expeditienext.nl.

 

error: Bericht Beveiligd!