Echtpaar Greidanus-Dijkstra uit Tzum 60 jaar getrouwd *foto’s*

Sietze T. Greidanus en Teatske Greidanus-Dijkstra zijn 60 jaar getrouwd op dinsdag 22 maart 2016. Burgemeester Eduard van Zuijlen feliciteerde het echtpaar met hun diamanten huwelijk bij hen thuis in Tzum.

Ontmoeting tijdens zondagse “kuierkes”

Sietze en Teatske leerden elkaar kennen tijdens de zondagse “kuierkes” op de weg tussen Tritzum en Tzum. Na hun huwelijk hebben ze in Iens, Peins en Tzum gewoond. Op Fatum hebben ze hun zes kinderen grootgebracht. Intussen zijn er twaalf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen bijgekomen.

Sietze

Sietze is in 1935 geboren op Fatum onder Tzum, als boerenzoon uit een gezin van elf kinderen. Hij begon te werken als boerenknecht toen hij 14 jaar was. Na enkele jaren vrachtwagenchauffeur te zijn geweest, ging hij voor een loonbedrijf werken. Op de tractor was hij op z’n plek. Dit werk  heeft hij tot aan zijn pensioen voor verschillende loonbedrijven gedaan.

Teatske

Teatske zag in 1937 het levenslicht in Leeuwarden. Zij komt uit een gezin van tien kinderen. Ze begon als 15-jarige te werken als “faam” op Tritzum, onder Tzum. Toen de jongste kinderen naar school gingen, ging ze aan het werk bij schoonmaakbedrijf Vlietstra in Franeker. Dit werk ging over naar de P.Z. (Psychiatrisch Ziekenhuis) in Franeker. Hier heeft ze tot aan haar pensioen in de huishoudelijke dienst gewerkt.

Actief koppel

Het diamanten bruidspaar is nog zeer actief. Beide doen vrijwilligerswerk. Sietze doet onderhoud bij dorpshuis “De Moeting” en de kerk. Ook brengt hij de maaltijden rond vanuit Saxenoord. Teatske is contactdame en bloemendame voor de kerk. Ook loopt ze vaak met de collectebus. Hobby’s zijn er ook genoeg: puzzelen, dobbelen, autorijden of werken in de tuin. Er is altijd wat te doen. Het huwelijksfeest vieren ze in familiekring.

foto’s: Joachim de Ruijter

error: Bericht Beveiligd!