70 jaar! getrouwd in Tzummarum

Tzummarum – De 92-jarige Fokke Wallendal en de 92-jarige Froukje Wallendal-Kuiken vieren pinkstermaandag hun platina bruiloft.  Burgemeester Fred Veenstra van gemeente Franekeradeel feliciteerde Fokke en Froukje met hun platina bruiloft. De twee traden zeventig jaar geleden in het huwelijk. Uit dit huwelijk zijn twee dochters geboren. Inmiddels zijn er vijf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Bijna hun hele leven hebben Fokke en Froukje in de Westhoek aan de Oude Bildtdijk gewoond. Daar leidden zij een landbouwbedrijf samen met de vader, broer en oom van Wallendal. Na het overlijden van deze familieleden is Fokke alleen verder gegaan met het bedrijf.

Froukje besteedde haar tijd aan de verzorging in en om het huis. Tuinieren was iets wat ze erg graag deed. Vanaf 1946 tot 2004 werden de vakanties en langere periodes doorgebracht op Terschelling, waar Fokke veelal te vinden was op het wad om te vissen.

Verhuisd

Eind mei 2004 zijn Fokke en Froukje verhuisd naar een aanleunwoning in Nij Bethanië in Tzummarum. Froukje is in mei 2010 binnen Nij Bethanië verhuisd naar de verpleegafdeling, waar ze elke dag bezoek krijgt van haar man. De twee wonen dus niet meer samen maar nog wél onder één dak.

 

error: Bericht Beveiligd!