Maatschappelijke stages blijven in Franekeradeel

Maatschappelijke stages zijn zinvol en passen bij een participatiesamenleving. Daarom willen het voortgezet onderwijs in Franeker, de Skûle Welzijn en de gemeente Franekeradeel in 2015 de maatschappelijke stages op kleinere schaal voortzetten. De gemeente stelt hiervoor € 7500 beschikbaar. Vanaf 2015 vervalt namelijk de vergoeding vanuit het Rijk. Maatschappelijke stages zijn vanaf dan niet langer verplicht.

Samenwerking Skûle en voortgezet onderwijs

De Skûle en het voortgezet onderwijs werken samen bij het vorm en inhoud geven aan de maatschappelijke stages. De Skûle brengt vraag en aanbod bij elkaar en voert ondersteunende taken uit.

Jongeren vrijwilligers van de toekomst

Wethouder Caroline de Pee (Onderwijs): ” Jongeren zijn de vrijwilligers van de toekomst! Daarom is het goed dat ze al op jonge leeftijd actief kennismaken met de maatschappij en hun rol daarin. Zo ontdekken ze wat ze kunnen betekenen voor een ander en voor de samenleving. Het past ook bij de ontwikkeling van een participatiesamenleving. De terugtrekkende rol van de overheid in de maatschappij vraagt om meer en een bredere inzet van de  burger(s). De maatschappelijke stages kunnen hieraan een bijdrage leveren.”

error: Bericht Beveiligd!