Aaldries Hoekstra kampioen 1e klasse libre

Afgelopen weekend zijn de Franeker Kampioenschappen 1e klasse Libre 2016 in Stadscafé de Notaris gespeeld. Aaldries Hoekstra is kampioen geworden. De 8 finalisten die zich hebben geplaatst voor de finale waren:

Cees Reitsma, Wolter Haanstra, Aaldries Hoekstra, Frans van Rooijen, Luitzen Nadema,  Jetze Nagel, Peter Kwast en Polly Kwast. Jetze, een mooie speler die bekend staat om de nieuwste accessoires op biljartgebied, kampt met vervelende blessures die ervoor zorgden dat Jetze niet op zijn gebruikelijke niveau kon spelen. Hij is op de achtste plaats geëindigd.

Zevende plek voor de altijd vrolijke Frans, hij had een goede start maar gedurende het toernooi zwakte dit helaas af, wel een hoogste serie van 37. Net 1 punt te weinig voor hoogste serie van het toernooi.

Zesde werd Cees, zelf was hij niet tevreden over deze eindstand. Naar eigen zeggen een pracht toernooi gehad maar meer van zichzelf verwacht. Een mooie technische speler die volgend jaar voor de top 3 gaat.

Polly de debutant in de 1e klas, speelde zijn eerste finale en zeker niet onverdienstelijk. Mooie partijen gespeeld en een hoogste serie van 23 een prachtige vijfde plek voor hem.

Peter is vierde geworden, het kwam er dit weekend net niet uit voor deze zeer goede biljarter. Een hoogste serie van 27.

Wolter een hele prettige speler, heeft prachtig spel laten zien. Een hoogste serie van maar liefst 38. Wolter mocht de gebruikelijke fles Beerenburg mee naar huis nemen. Hij mag zeer tevreden zijn over dit toernooi. Een mooie derde plek voor hem.

Een zeer spannende finale tussen Luitzen en Aaldries. Eigenlijk was het gedurende het hele weekend al een nek aan nek race tussen beide heren. Beiden zeer ervaren spelers, die enorm aan elkaar gewaagd waren.

Het was spannend tot de laatste carambole. Maar Aaldries won de finale en werd daarmee kampioen. Aaldries heeft een fantastisch biljartweekend gespeeld en een zeer terechte winnaar. Al met al een zeer geslaagd  biljarttoernooi in Stadscafé de Notaris. Zaterdag 19 en zondag 20 maart zullen de finales hoofd/extra klasse worden gespeeld in Biljartcentrum Stadscafé de Notaris.

Informatie over de Franeker biljartkampioenschappen mail naar info@stadscafedenotaris.nl of 0517-397823

biljarten biljarten2

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!