Aannemer bouw Stationsbrug Franeker bekend

De aannemer voor de bouw van de nieuwe Stations brug in Franeker is bekend. Op 1 december 2014 is het werk opgedragen aan het Consortium Stations brug Franeker, dat uit drie bedrijven bestaat. De werkzaamheden gaan begin april 2015 van start. Voorafgaand aan de werkzaamheden is er een algemene informatieavond.

De huidige Stations rug in Franeker is zo’n 60 jaar oud en aan vervanging toe. Voor de bouw van de nieuwe brug ontving provincie Fryslân vier aanbiedingen. De beste aanbieding was van het Consortium Stations brug Franeker, gevormd door Reimert Bouw & Infrastructuur uit Almere, aannemingsbedrijf K. Dekker uit Krabbendam en BSB Staalbouw uit Burgum. In april volgend jaar begint het Consortium met de voorbereidende werkzaamheden op locatie. Tijdens de bouw is daar van begin mei tot begin december een stremming van het wegverkeer.

Zes fases

Het werk voor de Stations brug is verdeeld in zes fases. De eerste fase bestaat uit het aanleggen van een tijdelijke voet- en fietsbrug. Tijdens de tweede fase wordt de huidige brug gesloopt. Fases drie tot en met vijf staan in het teken van de opbouw van achtereenvolgens de zuidzijde, de noordzijde en de bovenbouw van de nieuwe Stations brug. De laatste fase bestaat uit het verwijderen van de tijdelijke brug en het aanbrengen van een steiger. Voorafgaand aan de start van de werkzaamheden organiseert de aannemer een algemene informatieavond om al deze werkzaamheden toe te lichten.

Energiezuinig

De nieuwe, moderne brug is ontworpen door architect Aad Hoogeveen. Dankzij het gebruik van zonnepanelen is het bouwwerk energiezuinig. Met een doorvaarbreedte van zeventien meter is de brug straks klaar voor het grotere scheepvaartverkeer. Voor kano’s en andere kleine boten hoeft zij niet open; deze vaartuigen kunnen passeren via een aparte doorgang.

Op de website www.fryslan.nl/stationsbrug vindt u verdere informatie over het ontwerp van de brug en de planning.

Stationsbrug

error: Bericht Beveiligd!