Aannemer Selecta Infratechniek komt langs voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Franeker

Aannemer Selecta Infratechniek legt in opdracht van DELTA Netwerk een glasvezelnetwerk aan in de gemeente Waadhoeke. Iedereen komt tijdens de aanleg in aanmerking voor een gratis glasvezelaansluiting, ook wanneer er nog geen abonnement is afgesloten. Sinds augustus is de aannemer bezig met het schouwen (bekijken) van alle woningen. Dit betekent dat een medewerker, oftewel een schouwer, bij inwoners aan de deur komt om samen te bepalen waar de glasvezelaansluiting in huis komt. Zo is een woning voorbereid op de toekomst.

Wat houdt een woningschouw in?

De woningschouw houdt in dat de aannemer langskomt om toestemming te vragen voor het plaatsen van de glasvezelaansluiting. De monteur kijkt waar in de woning de aansluiting (kastje) kan worden geplaatst. Vaak is dit in de meterkast, maar het kan ook op een andere locatie in de woning. De woningschouwer maakt altijd een foto van de locatie en de bewoner zet een handtekening om dat te bevestigen. De aansluiting is gratis. Enige tijd later komt een monteur van Selecta Infratechniek langs om het kastje daadwerkelijk in de woning te plaatsen. Een schouwer van Selecta Infratechniek kan zichzelf altijd identificeren.

De collega’s van Selecta Infratechniek dragen een oranje hesje met het DELTA Netwerk logo en kunnen zich altijd legitimeren met ID-pas van Selecta Infratechniek. Zij bellen aan en vragen of ze binnen mogen komen voor de woningschouw. Een bezoek duurt 5 tot 10 minuten. Let op, dit zijn de absolute voorwaarden van DELTA Netwerk waaronder een schouwer de woning mag betreden en de bewoner is nergens toe verplicht.

Kaart in de brievenbus

Is een bewoner niet thuis, dan laat de aannemer een kaartje achter in de brievenbus met het verzoek om contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak. Mensen die liever geen glasvezelaansluiting willen, mogen dit de aannemer laten weten zodra hij voor de deur staat. Wanneer een bewoner twijfelt of de persoon aan de deur voor de aannemer Selecta Infratechniek werkt, dan mag er worden gevraagd naar de ID-pas van Selecta Infratechniek. Gratis glasvezelaansluiting Tijdens de aanleg van het glasvezelnetwerk in Franeker krijgen alle woningen de mogelijkheid een glasvezelaansluiting in huis te laten plaatsen. Geheel gratis en vrijblijvend. Als de woning is voorzien van een glasvezelaansluiting, is er nog geen sprake van een werkende glasvezelverbinding. Daar kunnen bewoners pas gebruik van maken als er een abonnement is afgesloten. Dit kan via www.deltanetwerk.nl. Is er eenmaal een glasvezelaansluiting in de woning aanwezig en de bewoner wil een abonnement op glasvezel, dan betaalt men pas als het abonnement door de telecomaanbieder naar keuze is geactiveerd.

Zijn er vragen over de glasvezelaansluiting op het persoonlijk adres?

Inwoners die vragen hebben over de aanleg, de werkzaamheden of het plaatsen van een aansluiting op het persoonlijk adres kunnen contact opnemen met Selecta Infratechniek. Zij helpen graag op werkdagen van en zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 uur en 17.00 uur via 085 27 31 831 of via customer@selectaholding.com. Voor overige vragen kunnen inwoners contact opnemen met DELTA Netwerk. Dat kan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via 088 75 85 800.

Meer weten over de aanleg?

Op www.deltanetwerk.nl/gebieden/franeker/ kunnen inwoners van Franeker meer informatie vinden over de aanleg. Om op de hoogte te blijven, kunnen zij zich via de website aanmelden voor de nieuwsbrief.

error: Bericht Beveiligd!