Aanvaller Gerlof Dijkstra naar Sc Franeker (zo)

Met ingang van het seizoen 2017/2018 kan Sportclub Franeker zondag beschikken over Gerlof Dijkstra. De 21 jarige aanvaller komt over van vv Tijnje. De jonge aanvaller is in zijn periode bij Tijnje bijzonder productief gebleken.

Dijkstra heeft altijd bij vv Tijnje gespeeld en maakte al op jonge leeftijd de overstap naar het eerste elftal. “Ik heb mijn gehele jeugd bij vv Tijnje doorgebracht. Vanaf mijn 5e tot mijn 15e heb ik in de jeugd gespeeld. Omdat ik doelpunten maakte en de doelpunten in het eerste nog wel eens ontbraken werd ik op mijn 15e al naar het eerste elftal gehaald.”

Hij bleek een neusje voor doelpunten te hebben. Dijkstra, die met zijn zesde seizoen bezig is bij Tijnje 1, kwam in vijf en een half seizoen tot een productie van liefst 147 doelpunten. Met een gemiddelde van 26 doelpunten per seizoen wil Dijkstra kijken of dit op een hoger niveau ook lukt. “Na zes seizoenen wil ik kijken waar mijn top ligt en of ik het niveau hoger op aan kan”
De pas 21 jarige Dijkstra kwam uit bij Sc Franeker zondag. “Ik ben rond gaan kijken en Franeker sprak me aan om de jonge groep, het voetballende vermogen en de ambities die de club heeft om richting de 2e klasse te gaan.”

In Franeker hoopt Dijkstra zich verder te kunnen ontwikkelen en hoopt een meerwaarde te zijn voor het groeiende Sc Franeker zondag. “Ik denk dat ik me als voetballer prima kan ontwikkelen en dat mijn doelpunten instinkt zeker van waarde kan zijn bij Franeker” Aldus de ambitieuze Gerlof Dijkstra.

Sportclub Franeker zondag komt momenteel uit in de 3e klasse A en staat hoewel een wedstrijd meer gespeeld op slechts 4 punten van koploper vv Oerterp. Daarnaast draait ook het tweede elftal van de zondag afdeling voortvarend. De ploeg staat momenteel op een tweede plaats in de reserve 2e klasse en richt haar pijlen op promotie naar de reserve 1e klasse.
Trainer Febo Roosenburg is blij met deze ontwikkeling en verwacht dat meer spelers de stap naar Sc Franeker zondag zullen maken “Op sportief gebiedt gaan we vooruit, daarmee hebben we de jeugd wat te bieden, ook als ze het eerste elftal niet direct halen spelen ze op een hoog niveau in het tweede elftal”

error: Bericht Beveiligd!