Actie Rotary en Lions levert 10.000 euro op voor SC Franeker

Herschaalde kopie van Hommema02Franeker – Door de serviceclubs Rotary en Lions werd rond de Agrarische Dagen 2009 en daarna actie gevoerd voor voetbalclub SC Franeker. De kleedgelegenheden voor gasten en eigen teams waren sterk verouderd. Renovatie bleek, met eigen hulp en inzet, toch ongeveer 60.000 euro te kosten. SC Franeker heeft dat geld niet en Rotary en Lions hebben daarom besloten om actie te voeren voor dit doel. Voorgenomen werd om tenminste netto 10.000 euro bij elkaar te brengen voor de voetbalclub. Dat is gelukt door het organiseren van een loterij,  het draaien van het `rad van fortuin` tijdens de Agrarische Dagen en door het schieten van flessen met een flessenkanon bij de Frieslandbank in Franeker. Ook werden er flessen ingezameld in de Franeker woonwijken door leden van SC Franeker met Rotary- en Lions leden.  Iedereen zette zich enorm in en het doel werd gehaald.

 

Op zaterdagmorgen, 7 november 2009, werd, onder het genot van een bak koffie en oranjekoek,  door mr. Theo Koelma, voorzitter van de Rotary en door Dhr. Peter Baard, bestuurslid van de Lions een cheque van tienduizend euro overhandigd aan de voorzitter van SC Franeker, dhr. Richard Wester.

Dit in aanwezigheid van de prijswinnaars van de verloting, van het kanonschieten met flessen, maar ook met de topverkopers van de loten. Reinder Boonstra uit Franeker verkocht 300 loten en werd winnaar van de Wii spelcomputer. De drie daaropvolgende verkopers Martijn Metselaar, Brian de Haan en Sander Prins ontvingen allen een professionele leren voetbal. Flatscreen-televisies werden gewonnen door de families Tuinstra, Van der Werf en Nauta, allen uit Franeker, twee WII spelcomputers door Edwin Hiemstra en de fam. Adema, ook beiden uit Franeker. Een vip-arrangement voor twee personen naar SC Heerenveen en naar SC Cambuur, een shirt van SC Cambuur met alle handtekeningen van het huidge elftal en drie professionele voetballen gingen respectievelijk naar: Isaac, Sander Prins, Loes Veenstra, Marcella Mollema, Robin Simon en Dirk Jelmer Bijlsma. Alle prijswinnaars met hun prijzen zijn te zien op bijgaande foto met ook daarop genoemde Rotary- en Lions-leden en de cheque die werd overhandigd aan voorzitter Richard Wester. Rotary, Lions en SC Franeker danken alle deelnemers, sponsors en vrijwilligers voor hun geweldige inzet. Om het benodigde geld bij elkaar te krijgen zullen meer acties volgen!

 

error: Bericht Beveiligd!