AD 2019: Geopend met Muziek, Theater en Licht *foto’s*

De AD 2019 is officieel geopend. Woensdagavond was zover, onder grote publieke belangstelling op een wel hele bijzonder plek was de opening. Met Muziek, Theater en licht. “De Foarspoed fan Franeker”. 😀

Langs de grachten voor het mooie, monumentale Korendragershuisje was het meeslepend theater- en muziekspektakel. Geschreven door regisseur Bart Kingma (Ried) en de band was samengesteld door Thomas Schiphof (Franeker).

We zagen wat de kracht van de “leafde” teweeg kan brengen en hoe onze 4 seizoenen zijn ontstaan. In “de Foarspoed fan Franeker” zagen we een stuk uit de Romeinse mythologie met hoofdrollen voor onder andere Ceres, Pluto en Jupiter. Namen die ons allen zo bekend voorkomen en ook terug te vinden zijn in ons eigen Koninklijk Eise Eisinga Planetarium. Het Planetarium vormt namelijk een rode draad door de gehele Agrarische Dagen week.

Ook tijdens de opening werd dit unieke museum onder uw aandacht gebracht, om zo een steentje bij te dragen aan positieve geluiden richting de commissie die in 2022 gaat beoordelen of het Planetarium toegevoegd mag worden aan de Unesco Werelderfgoedlijst. Een titel die voor ons allen belangrijk is, die zorgt voor nog meer bezoekers naar ons prachtige Franeker!

Verder, of eigenlijk eerder op deze avond waren de Waadhoeke Victory Games, waar elf teams onder leiding van CrossFit Franeker streden voor de prijzen.

Wij maakten een paar plaatjes: