Agrarische Dagen met City Wall Cross spektakel in het centrum

Op zondag 20 september 2015 wordt in het centrum van Franeker de derde editie van de City Wall Cross gehouden. Een mountainbike event verbonden aan de Agrarische Dagen in Franeker. Het is een uniek evenement en de enige mountainbikewedstrijd in Friesland naast de 11-steden MTB Marathon.

Uniek is dit mountainbike event omdat het parcours over meerdere bijzondere historische plekken in de stad Franeker gaat. De start is op het heilige kaatsgrasveld van It Sjûkelân. Vervolgens gaan de rijders dwars door het oudste studentencafé van Nederland, de Bogt fen Guné. Tot slot is het Westelijk Bolwerk met zijn natuurlijke hoogteverschillen een echte kuitenbijter.

Deelname is mogelijk voor zowel de geoefende (wedstrijd)rijder als de minder ervaren of beginnende mountainbiker. Ook voor jeugdige deelnemers, vanaf circa 8 jaar, is dit een zeer uitdagend evenement! Er zijn zelfs meerdere mountainbikes in bruikleen beschikbaar. Streven is om een zo breed mogelijk publiek te bereiken, zowel in deelnemers als toeschouwers. Iedereen is welkom bij dit prachtige sportspektakel in het historische centrum van Franeker.

Er worden twee onderdelen afgewerkt, een afvalsprintrace (Knock-out) en een korte cross. In de afvalsprintrace rijden in verschillende manches kleine groepen rijders een kort parcours op hoge snelheid. Uiteindelijk wordt in de finale bepaald wie het podium mag betreden. De korte cross, van ongeveer twintig minuten, is met een massastart en zijn meerdere rondes over een langer parcours.

Vorig jaar werd zowel de sprintrace als de cross bij de elites gewonnen door Bart Barkhuis, één van de twee veldrijders uit het noorden. De verwachting is dat hij dit jaar ook aan de start zal staan, samen met de andere veldrijder uit Surhuisterveen, Gosse van der Meer. Voor beiden is deze mountainbikewedstrijd een mooie test voor het veldrijseizoen wat kort daarop begint.

1 © organisatie 2 © organisatie 3 © organisatie Logo CWC totaal tekst links kleur

error: Bericht Beveiligd!