Al 25 jaar kwaliteit bij de vuurwerkgigant, zaterdag laatste verkoopdag!

Wij brachten vandaag een bezoek aan de Vuurwerkgigant in Franeker, al 25 jaar het adres voor je vuurwerk in de Waadhoeke. Met een voorraad van inmiddels 50.000 kilogram vuurwerk, in vijf grote bunkers, behoren ze tot de tien grootste leveranciers van Nederland.

Al 25 jaar verkoopt Taeke vuurwerk rond de jaarwisseling en dat is een familieaangelegenheid, met kinderen en klein kinderen staan ze de dagen voor oud en nieuw klaar voor de klanten. 18 jaar geleden begon Taeke in zijn huidige loods met de verkoop en de 7 jaren daarvoor was dat in de loods er tegenover. Dit jaar geen krantje meer, maar alles is te vinden op de website. Mocht er een product uitverkocht zijn en er wat anders voor in de plaats komen is dit op de website ‘up to date’ te houden.

Naast mensen uit omgeving ontvangt de Vuurwerkgigant ook vaste klanten vanuit andere delen van het land en zelfs België, een van de vaste klanten komt zelfs al 10 jaar voor het vuurwerk vanuit Roosendaal naar Franeker. Naast de gewenste kwaliteit vindt deze klant de gezelligheid en het bakje koffie de moeite waard om de reis te maken.

Dit jaar valt oudejaarsdag op een zondag en de regelgeving bepaald dat er dan geen vuurwerk verkocht mag worden, behalve de categorie 1 vuurwerk. Dat betekent dat morgen, zaterdag 30 december, de laatste dag is voor de verkoop van vuurwerk. Voor vele erg jammer, oudejaarsdag is erg gezellig met een oliebol en een bakje koffie erbij het laatste vuurwerk nog even ophalen.

 

De openingstijden van de Vuurwerkgigant:

  • Vrijdag  29 – 12  van  6.00 – 20.00 uur
  • Zaterdag  30 – 12  van  6.00 – 22.00 uur

Vuurwerkgigant, Oostelijke Industrieweg 19 Franeker

 

error: Bericht Beveiligd!