Albert Heijn sponsort Sije de Graaf Standaardbattoernooi

De Franeker tafeltennisclub (FTTC) organiseert zaterdag het Sije de Graaf Standaardbattoernooi. Dit tafeltennistoernooi met standaardplankjes (‘Hema-plankjes’) is vernoemd naar de in maart veel te vroeg overleden FTTC-speler Sije de Graaf. Een eerbetoon dus. Aan het toernooi nemen achttien tafeltennissers van clubs uit Noord-Nederland deel.

Topfavoriet in de A-klasse is titelverdediger Peter Zwama van Assen. Hij kan echter geduchte concurrentie verwachten van 2014-finalist Erwin Wijnsma (Dokkum) en van Douwe van der Wal, Richard Heeres, Arnold Terpstra en André Hoekstra (allen FTTC). Enkele van deze spelers hebben een positie op de WUTTO-wereldranglijst voor standaardbatters. In de B-klasse verdedigt Erwin Heijnen van Rotak zijn titel.

De prijswinnaars kunnen rekenen op een riant boodschappenpakket. Deze pakketten zijn spontaan aangeboden door Gert en Mirjam Kuipers van het Albert Heijn-filiaal aan de Leeuwarderweg in Franeker. Voor de winnaars in de A- en B-klasse is er bovendien een krans. Het Sije de Graaf Standaardbattoernooi start om 10.00 uur in tafeltenniscentrum de Driesprong aan de Salverderweg 21. De finales zijn gepland rond 14.30 uur. Publiek is van harte welkom.

Winnaars 2014

Winnaars 2014 Standaardbat FTTC