Ale Greidanus, 40 jaar toewijding en technische excellentie bij Meconaf

Al 40 jaar is Ale Greidanus in trouwe dienst bij Meconaf Afzuiginstallaties in Franeker. Hij begon zijn reis als 17-jarige jongen, toen het bedrijf nog gevestigd was in zijn geboortedorp Wjelsryp.

Ale is een waar genie op technisch gebied, een ‘Willy Wortel’ die onder meerdere bazen bezig is geweest met het bedenken van innovatieve oplossingen. Daarmee heeft hij ook patenten weten binnen te halen. In zijn rol als elektromonteur bouwt hij besturingskasten en schrijft daarvoor ook de computerprogramma’s. En dat heeft hij zichzelf allemaal eigen gemaakt!

Hij leeft en ademt techniek. Buiten zijn werkuren is hij altijd te vinden in zijn werkplaats, genaamd ‘de balzaal’ en waarover een tijd terug een prachtige tv-opname gemaakt is en uitgezonden door Hea van Omrop Fryslân. Op dit moment restaureert hij een Ford Capri waarin hij ook de nieuwste technische snufjes aanbrengt.

Leuk om te noemen is dat klanten vaak vragen naar ‘de monteur op klompen’. Ja, dat typeert onze gewaardeerde collega. Hij loopt echt altijd op klompen.

Uiteraard staat er een leuk jubileumfeestje met en voor Ale op het programma. Daarbij hopen we bij Meconaf nog een tiental jaren van zijn expertise gebruik te mogen maken.

error: Bericht Beveiligd!