Alle handbal uitslagen

Overwinning Heren Jupiter: Afgelopen week moesten de heren van Jupiter een thuiswedstrijd spelen tegen Cirkeltijgers uit Groningen. Na een zeer rommelige en moeizame wedstrijd wisten de mannen van Jupiter de overwinning over de streep te trekken. Er werd met 19-14 gewonnen.

Door een aantal afwezigen en geblesseerden was de selectie van Jupiter erg mager en waren er weinig mogelijkheden om te wisselen. Cirkeltijgers begon goed aan de wedstrijd en kwamen door een benutte strafworp op voorsprong. Niels v/d Beek trok de stand weer gelijk door een mooie score vanuit linkerhoek. Vanaf dat moment kreeg Jupiter meer grip op de wedstrijd en door een aantal break-outs met scores van Rene Foss, Bennie Venema liepen Jupiter uit naar een 6-3 voorsprong. Rene de Vries wist na een mooie passeerbeweging op de linkeropbouw ook de keeper te passeren en vervolgens schoot Niels met een mooie break de ruststand van 8-4 op het scorebord.

Na het gesprek met coach Sake Mendel in de rust gingen de mannen van Jupiter met goede moet de tweede helft in. Deze rust had de heren geen goed gedaan want door verschillende verdedigingsfouten en het missen van vrije kansen wisten de Cirkeltijgers terug te komen in de wedstrijd, ze trokken de stand weer gelijk 8-8. Vanaf dat moment kwam het besef bij Jupiter dat dit niet de juiste manier was om de punten in huis te houden. Vervolgens werd er een tandje bij geschakeld en wist Sietse Bijlsma achtereenvolgens drie break-outs, na prima aangooien keeper Jeroen Salveda, te verzilveren waardoor er weer een gaatje geslagen was.

Rene Foss zette met een mooie schijnbeweging Rene de Vries vrij die succesvol kon afronden: 15-10. Ook Cirkeltijgers wisten nog een paar keer de ruimte op de cirkel bij Jupiter optimaal te benutten en ronde een aantal mooie aanvallen succesvol af. Maar de zege voor Jupiter kwam echter niet meer in gevaar, Arjan de Jong wist nog te scoren vanaf de mid-opbouw en Gert Visser passeerde de verdediger op de rechteropbouw en rondde af. Door een snelle break-out van Cirkeltijgers werd de eindstand bepaald op 19-14 in het voordeel van Jupiter’76. De eerstvolgende wedstrijd

Jupiterdames sluiten jaar met winst af.

De dames senioren van Jupiter hebben op zondag 21 december het jaar 2014 goed afgesloten met een mooie overwinning op de dames van Hoogersmilde.

De score werd geopend door een snel doelpunt van Rianne Wijbenga, waarna Hoogersmilde op jacht ging naar de gelijkmaker. De hele eerste helft ging de score gelijk op. Jupiter nam telkens de voorsprong, waarna Hoogersmilde weer bijtrok. Marion Offringa (strafworp) en Marie-jetske Lettinga (vrije bal) maakten allebei twee doelpunten en ook Marije Bijlsma wist via een break-out een bal achter de keepster van Hoogersmilde in het net te werken. De Jupiterdames bleven zo net aan de goede kant van de score en gingen de rust in met een voorsprong van 6-5.

In de tweede helft gingen de dames van Jupiter voortvarend van start. Men ging iets offensiever spelen, met Iris Van der Veen als stoorspeelster. Via onderscheppingen van haar en Maaike Osinga konden Marie-jetske en Marion via de break-out scoren en het verschil op 3 punten brengen: 8-5. Ondanks goed keeperswerk van Yvonne van Wier kwam de tegenstander terug tot 8-7en leek het nog spannend te worden. Maar na een prima pass van Nynke de Jager maakte Jeltsje Osinga de negende treffer voor de Franeker dames en zorgde er zo voor dat Jupiter het initiatief weer terug nam. Toen Afke Guertin haar doelpuntje ook nog mee pakte, was de winst eigenlijk wel zeker met nog 2 minuten op de klok. De tegenstander wist Yvonne nog één keer te passeren waarmee de wedstrijd afgesloten werd met een 10-8 overwinning voor Jupiter. De eerstvolgende wedstrijd voor de dames is op 11 januari 2015, dan mag men naar Zwartemeer afreizen.

Overige uitslagen:

Dames B-Jeugd      HVR’97       – Jupiter’76   : 19-5

Heren C-jeugd       Jupiter’76   – Beilen         : 16-22

Gemengde D-jeugd    SGV/DFS   – Jupiter’76  : 5-7

Kleine nederlaag midweek dames Jupiter’76

Op 17 december stond voor de dames midweek de wedstrijd tegen DOS uit Dwingeloo op het programma. Gezien de uitslagen van de afgelopen wedstrijden gingen de dames vol vertrouwen de wedstrijd in. Het was Manuela Rodenhuis die de dames van Jupiter op voorsprong bracht. Ondanks goed verdedigend werk wisten de dames van DOS twee keer te scoren. Na een overtreding op de cirkel verdiende Jupiter een penalty, die werd ingeschoten door Afke Guertin. In het vervolg van de eerste helft waren de dames van Jupiter te passief. Hierdoor wist DOS keepster Herma Visser van Jupiter drie keer te passeren. Door een doelpunt van Afke Guertin gingen de dames van Jupiter’76 met een 5-3 achterstand de rust in.

Met de opdracht actiever te spelen en meer tempo naar het doel te maken gingen de dames de tweede helft in. De dames van DOS maakten het eerste doelpunt van de tweede helft. Manuela Rodenhuis bracht de achterstand weer snel terug op 2 doelpunten. Na een onoplettendheid konden de dames van DOS door een break out scoren. Vervolgens brak een sterke periode aan van de dames van Jupiter. Eerst was het Sanne de Jong die knap wist te scoren.

Vervolgens was het Afke Guertin die na een mooie aanval over veel schijven wist te scoren en de achterstand terugbracht naar 7-6. Het leek erop dat de dames konden doordrukken maar juist in die fase leden de dames veel balverlies. De dames van DOS wisten nog een keer het net te vinden. De eindstand was 8-6. Voor de dames had er echter zeker meer in gezeten. De dames spelen hun volgende wedstrijd op 6 januari 2015 en moeten dan naar Marum. De dames midweek wil iedereen fijne kerstdagen en goed uiteinde toewensen.