AMS-Atletiekteam naar landelijke finale Olympic Moves

Om meer middelbare scholieren samen (meer) te laten sporten zijn de KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis in 2003 ‘Olympic Moves’ (voorheen: Mission Olympic) gestart. Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland! Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar eerst regionaal en daarna nationaal uitdagen om het nationale kampioenschap voor scholen.

Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport en het plezier van samen sporten te laten beleven. Er doen inmiddels ruim 300 middelbare scholen mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland.

AMS Franeker werd dit jaar vertegenwoordigd door een meisjes atletiek team bestaande uit Elyne Kingma, Merijne Houwink, Justa Atema, Noa Knip en Melina Wapstra. Afgelopen donderdag moesten de dames zich al vroeg in Apeldoorn melden. In alle weersomstandigheden werden de onderdelen 100 m sprint, kogelstoten, verspringen en vortex werpen afgewerkt. Helaas ging door de enorme regen de estafette niet door. Hierdoor liet de uitslag tot na het weekend op zich wachten. Maar door hun goede prestaties in alle rondes is het AMS-Atletiekteam door naar de finale op 10 juni in het Olympisch stadion van Amsterdam!

AMS

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!