AMS en Waadhoeke organiseren lijsttrekkersdebat met jongeren

Op maandagavond 20 november organiseert het CSG Anna Maria van Schurman samen met de (toekomstige) gemeente Waadhoeke het grote AMS lijsttrekkersdebat. Het belooft een mooie avond te worden met bijdragen van leerlingen en de lijsttrekkers van alle deelnemende partijen.

De leerlingen van HAVO 4 en VMBO-TL 4 bereiden het debat voor en hebben een aantal prikkelende stellingen geformuleerd. De lijsttrekkers kunnen elkaar stevig aan de tand voelen over onderwerpen die de jeugd, maar ook de rest van de inwoners van Waadhoeke, interessant en belangrijk vinden. Het AMS lijsttrekkersdebat staat onder leiding van Roelof Lousma, presentator van Omrop Fryslân. Het publiek in de zaal kan door middel van hun mobiele telefoon ook laten weten wat hun mening is over de geponeerde stellingen. Het debat wordt zo afgesloten met een exitpoll onder alle aanwezigen.

  • Wat: AMS Lijsttrekkersdebat
  • Debatleider: Roelof Lousma
  • Wanneer: maandagavond 20 november
  • Hoe laat: inloop 19:15 uur, aanvang 19:30 uur. Einde rond 21.15 uur.
  • Adres: CSG Anna Maria van Schurman, Cort van der Lindenstraat 1, 802 RX Franeker

Op dinsdag 21 november organiseert de AMS een scholierenverkiezing waarbij bovenbouw scholieren hun stem mogen uitbrengen op één van de zes deelnemende partijen. Vooraf kunnen ze meedoen met de stickerstemwijzer. Aan de hand van stellingen waar de leerlingen het wel of niet mee eens zijn, krijgen ze een stemadvies.

error: Bericht Beveiligd!