AMS nieuws over start examens, dierenplezier en Berlijn

Examens van start op AMS

Na de praktijkexamens was het net na de meivakantie tijd voor de centraal schriftelijke examens. De examens begonnen onder zonovergoten en bijna tropische omstandigheden. Op de Franeker scholengemeenschap werd het nodige gedaan om de hoofden van de eindexamenkandidaten koel te houden. Gelukkig werd het de tweede helft van de eerste examenweek koeler. In grote kantine van de school hebben de examenkandidaten een eigen afgeschutte plek waar ze even kunnen leren, chillen of bijpraten. Ook zijn de examendocenten hier regelmatig te vinden om na de examens als eerste de ervaringen met het gemaakte examen te horen.

 

Dierenplezier op AMS

In de schoolvakanties gaat de verzorging van de dieren en planten bij de afdeling Groen van AMS gewoon door. Diverse medewerkers van de school passen afwisselend op de levende have van Groen. Ook buren en de partner van één van de docenten passen graag op. Collega’s met kinderen nemen deze graag mee tijdens dit oppaswerk en de geiten, kippen, cavia’s en konijnen laten zich graag door de kinderen knuffelen en aaien!

 

4 HAVO naar Berlijn

De leerlingen van 4 HAVO gingen de eerste week na de meivakantie op excursie naar de Berlijn. Met de bus vertrokken ze op de vroege maandagochtend naar de Duitse hoofdstad. Na een voorspoedig verlopen busreis maakten de leerlingen kennis met de gastgezinnen waar ze deze week verbleven. Best wel spannend om in een gezin te verblijven waar ze een andere taal spreken en sommige gebruiken ook anders zijn dan thuis. Overdag en ’s avonds stonden er verschillende activiteiten op het programma. Meest indrukwekkend was wel het bezoek aan de Berlijnse Muur en voormalig concentratiekamp Sachsenhausen. De excursieweek werd donderdagavond met een spetterende theatervoorstelling afgesloten. Hierna vertrokken de leerlingen weer voor een nachtelijke rit terug naar Franeker. Een belevenis waar nog lang over nagepraat gaat worden.