AMS nieuws

Het nieuws van de AMS, van de afgelopen paar weken.

 

Geboorte bij AMS Groen

In de nadagen van de lente werd de afdeling groen van AMS verblijd met de geboorte van een kuikentje. Dat de kloek een poging tot broeden waagde was al bekend bij de Groen-docenten. Uiteindelijk werd de kippenfamilie met één kuikentje uitgebreid. Het kuikentje kan, onder deskundige begeleiding van de docenten, bezocht worden door de trotse leerlingen van AMS Groen.

 

 

 

 

 

AMS-kunst op Slachteroute

Achlum werd afgelopen zaterdag tijdens de Slachtemarathon omgetoverd tot klein Venetië. De dorp werd in Italiaanse stijl aangekleed met stijlvolle maskers en andere versieringen. Een deel van deze versieringen werd tijdens de kunstlessen op AMS gemaakt. Veel leerlingen vonden het prachtig om hun kunstwerken terug te zien tijdens de live-verbinding van Omrop Fryslân.

 

 

 

 

 

Leren met plezier op AMS

Wie in het verleden de elementen bij scheikunde moest leren deed dat vaak met het nodige leer- en stampwerk. Dit kan handiger en leuker bedachten de scheikunde-docenten van AMS. Zo lieten ze de leerlingen een spel ontwikkelen met de afkortingen van de elementen. De leerling kan de kaartjes ‘winnen’ door het element juist te benoemen en de leerling met de meeste kaartjes wint. In no time zitten de afkortingen van de elementen in het hoofd. Inmiddels is er ook een 30-seconds vragenspel in omloop. Dat is nog eens plezierig leren.

 

error: Bericht Beveiligd!