Apollo te sterk voor Jupiterdames

Zondag 16 november speelden de dames van handbalvereniging Jupiter’76 uit tegen Apollo. Men vertrok al om 9 uur, want de reis ging naar Dalen waar om 11 uur gespeeld moest worden. Door de goede wedstrijd van vorige week gingen de dames er vol goede moed tegen aan.

Apollo maakte de openingstreffer, maar via een vrije bal maakte Marie Jetske Lettinga er 1-1 van. Vervolgens wisten de dames van Apollo 3 x te scoren doordat de verdediging van Jupiter niet scherp genoeg was. Door 2 mooie doelpunten van Maaike Osinga en een doelpunt van Marije Bijlsma, die een break-out lang de uitkomende keepster tikte, wisten de dames van Jupiter weer terug te komen en was de stand 5-4. Helaas wist Jupiter enige tijd niet te scoren, men verknoeide aanvallende te veel ballen. Verdedigend liep het niet bij Jupiter, want er kwam te vaak en te gemakkelijk op de cirkel een speelster van Apollo vrij en zij liepen dan ook uit naar 11-4. Marion Offringa wist voor rust nog eenmaal te scoren, zodat de ruststand 12-5 werd.

In de tweede helft ging het voor de Jupiterdames helaas niet veel beter. Apollo wist al snel tweemaal te scoren. Door een benutte strafworp door Marion Offringa en 2 doelpunten van Iris van der Veen kwam de stand op 17-9. Door dat bij de dames van Jupiter de verdediging elke keer net te laat uitliep wist Apollo keer op keer te scoren. De laatste Franeker doelpunten werden gemaakt door Iris en Marie Jetske. Hiermee werd de eindstand 23-11 in het voordeel van Apollo.

Volgende week spelen de dames van Jupiter om 12:15 thuis tegen HVA en hopen dan wel de 2 punten te pakken!

Eerder deze week:

Ruime winst voor midweek dames Jupiter’76

Maandagavond 19.00 uur werd er verzameld bij de Sporthal de Trije en gingen de dames onderweg naar V&S in Groningen waar ze om 20.30 uur moesten handballen.  Na een voorbespreking met coach Arjan de Jong, de warming-up en de begroeting begonnen de dames aan hun wedstrijd. Na een aantal aanvallen heen en weer was het V&S die de score opende en even later via een 7-meter op 2-0 kwam. Alie Langerak kwam mooi op snelheid door het midden en kon zo de keepster verrassen:2-1. Vervolgens gooide Afke Guertin de bal vanaf de rechteropbouw zo de kruising in. De 1e eerste helft van de wedstrijd liep gelijk op en door scores van Eelkje Draaisma en Afke gingen de dames met 4-4 de rust in.

Coach Arjan wees de dames weer op de afspraken die er in de voorbespreking werden gemaakt. Verdedigend moesten de dames meer contact maken en reageren op de aanvallende dames die wilden scoren. Aanvallend wachten op de kansen en niet schieten om het schieten.  Vol goede moed gingen de dames de 2e helft in en begonnen met de aanval. Dit werd goed benut door Afke die 2 x achter elkaar vanaf de linker opbouw de keepster op het verkeerde been zette: 4-6. Keepster Nadja Postma stond positioneel goed en hield haar doel lange tijd leeg. Aanvallend kregen alle veldspelers kansen om te scoren. Zo ook Jikke Bergsma die met twee handen de bal in het netje gooide. Dit doelpunt werd door iedereen in het team gevierd en was zo dik verdiend.  De aanvallen begonnen steeds beter bij de dames van Jupiter76 te lopen. Er werd goed ingelopen, ingestart met en zonder bal zodat er gaten in de verdediging bij V&S ontstonden waarmee Sanne de Jong en Herma Visser goed in scoringspositie kwamen:4-9. Eelkje deed er een schepje bovenop en vanaf de rechteropbouw bracht zij het verschil op 6 punten. Verdedigend gaf men weinig kansen weg en aanvallende nam men de tijd voor een goede aanval. Lisa Langerak moest de breedheid van het spel benutten en op een inkomende bal, wist zij de keepster zo op het verkeerde been te zetten. Verder wisten Herma, Eelkje en Afke nog te scoren. Yvonne van Wier was de enige speelster die nog niet gescoord had, maar met nog een kleine minuut te gaan werd zij mooi vrij gespeeld op de cirkel en bracht de eindstand op 7-15. Vrijdag 28 november komen de midweek dames weer in actie, men speelt dan uit tegen Actief Paterswolde.