Appartementen Sjaardemastraat overgedragen aan Accolade en JP van de Bent Stichting.

foto8Franeker – Donderdag 20 juni is het appartementencomplex aan de Sjaardemastraat overgedragen aan verhuurder Accolade. Als opdrachtgever was Accolade zeer content met het bereikte eindresultaat. Ook de J.P. van de Bent Stichting was vol lof. De afwerking van de appartementen werd daarbij nadrukkelijk genoemd, wat zonder meer een compliment genoemd mag worden voor bouwbedrijf Van Marrum, als bouwer en zijn partners. De appartementen worden verhuurd aan de J.P. van de Bent stichting die op deze locatie woonruimte in combinatie met zorg aanbied. Ook de huurder, de J.P. van de Bent stichting is blij met deze zorgwoningen in Franeker, die duidelijk in een behoefte voorzien. De bewoners kunnen vanaf 1 juli a.s. hun appartement betrekken, waarbij gedurende de nacht zorg op afroep beschikbaar is.

Als complex is het gebouw aan de Sjaardemastraat ingepast in de straatwand en is daarmee zonder meer een verrijking voor het stadsbeeld. Een groot deel van de gevel is herbouwd in de oorspronkelijke staat. Naast de overdracht van de 17 appartementen is tegelijkertijd ook de bijbehorende winkelruimte overgedragen aan Greate Pier, die binnenkort de verkoop vanaf deze nieuwe mooie locatie hervat.

De 17 appartementen en de winkelruimte aan de Sjaardemastraat zijn een ontwikkeling van  LOFT ruimtelijke ontwikkeling, Accolade, Adema architecten en bouwbedrijf Van Marrum.  Daarnaast zijn ook woninginrichting Greate Pier en Martens Vis betrokken geweest bij deze ontwikkeling. Na een lange voorbereidingstijd heeft de bouwtijd van het complex, inclusief sloop van de bestaande opstallen, ca. 11 maanden in beslag genomen.

Met de overdracht komt daarmee nu ook een einde aan de wegversmalling in de Sjaardemastraat. Herstel van de weg in de oorspronkelijke staat zal echter nog even op zich laten wachten in verband met bouw- en verbouwactiviteiten voor de Poiesz-vestiging aan de overzijde.