Eigen actie foto FTTC

Arnold Terpstra leidt FTTC1 langs Nederlands jeugdkampioensteam

FTTC 1
De senioren van FTTC 1 ontvingen zaterdag in tafeltenniscentrum de Driesprong een bijzonder team: Smash ’70 2 uit Hattem. Dit competitieteam werd afgelopen voorjaar Nederlands kampioen bij de jeugd en gaat dit seizoen aan kop in de landelijke 2e divisie. Maar in Franeker stokte de opmars van de tieners, die halverwege de avond tegen een 5-1 achterstand aankeken.

De Geldersen knokten zich nog terug tot 5-4, waarna de 35 jaar oudere FTTC’er Arnold Terpstra met zijn derde enkelzege van de dag de trekker overhaalde: 6-4. Bram Parlevliet en David Dijkhoff wonnen beiden één enkel en samen de dubbel. FTTC 1 handhaaft zich met deze overwinning op de vierde plaats. Na een kort herfstreces is zaterdag 29 oktober in eigen zaal de nieuwe koploper de volgende tegenstander: Tempo-Team 4 uit Amsterdam.

FTTC 2
FTTC 2 is medekoploper in de noordelijke 2e divisie, maar kampt intussen met een ziekenboeg. Met dank aan de welwillende, flexibele houding van tegenstander Ready 1 mochten de Franeker reserves zaterdagmiddag toch komen opdraven in Leeuwarden. Invaller Jan Hartkamp (FTTC 4) verdedigde als altijd, maar kon het niet bolwerken tegen de Leeuwarders. Henk Jansma en Roan Mulder daarentegen bleven ongeslagen in enkel- én dubbelspel. Door de 3-7 overwinning blijft FTTC 2 zich mengen in de titelrace.

FTTC 3 & FTTC 4
In Buitenpost verloor FTTC 3 zaterdag de koppositie in de regionale 1e klasse. Buitenpost 3 was in de Wâlden een maatje te groot: 8-2. Rudie van der Kooij was goed voor één enkelzege en zette samen met Jan Bosgra de dubbel om in winst. In de regionale 3e klasse speelde middenmoter FTTC 4 opnieuw gelijk: 5-5. Marcel Talma maakte zijn debuut voor de Franeker tafeltennisclub. Hij verloor de eerste twee enkelpartijen, maar schakelde daarna een tandje bij, wat leidde tot zijn eerste zege in dienst van FTTC. Jan Hartkamp (2) en Laszlo Handl (1) scoorden de overige punten, inclusief het dubbelspel.

FTTC 1 (jeugd)
Het eerste jeugdteam van de Franeker tafeltennisclub had zaterdag in eigen huis geen kind aan hekkensluiter Argus 2 uit Harkstede. Voor de tweede keer dit seizoen pakten Helder Staalsmid en Milan Faber de volle buit: 10-0. Omdat ook titelconcurrent Actief Vries 3 dubbele cijfers liet noteren, blijft de Franeker lijstaanvoerder drie punten voorsprong houden op de achtervolgende Drenten. De wedstrijd van FTTC 2 tegen GTTC Groningen 3 werd uitgesteld.