Avondvierdaagse Franeker weer van start!

Op maandag 5 juni 2023 gaat de jaarlijkse Avondvierdaagse weer van start. Vier avonden achter elkaar wandelen, voor jong en oud, door de mooie omgeving van Franeker en omstreken.

De Avondvierdaagse is een unieke gelegenheid om samen te bewegen en te genieten van de buitenlucht en de gezelligheid. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 5 of 10 kilometer per avond. De 5 kilometer start om 18:00 uur en de 10 kilometer om 18.15 uur. De start is bij Sporthal De Trije in Franeker. Op de laatste dag, donderdag 8 juni, starten de groepen wandelaars iets later of eerder, zodat alle deelnemers tegelijk ingehaald kunnen worden door hun fans. Uiteraard onder muzikale begeleiding van diverse korpsen/drumbands.

Routes
De wandelaars van de 5 kilometer lopen op de verschillende dagen vooral in en door de Franeker wijken, denk aan het Sexbierumerplan, Schalsumerplan, de Kaatsersbuurt. De groene verbindingen; het Dreeslaantje, Franeker Bos, Bloemketerp, Arkens en de bolwerken zorgen ervoor dat de deelnemers kunnen genieten van al wat Franeker en haar omgeving te bieden heeft aan natuur en cultuur. De wandelaars van de 10 kilometer gaan Franeker af en toe uit en doen dorpen als Schalsum, Boer en Dongjum aan en pikken op een wandelavond ook de Slachtebrug mee.

Online inschrijven
De Avondvierdaagse Franeker nodigt alle inwoners, gezinnen, scholen en sportclubs uit om deel te nemen aan dit bijzondere evenement. Doe mee en geniet van het wandelen! Inschrijven kan als groep of als individu via de website: https://avondvierdaagsefraneker.nl/.
Als het niet lukt om via de website in te schrijven dan kan het eventueel ook nog bij de sporthal op donderdag 1 en vrijdag 2 juni van 19:00 tot 20:00 uur.

Organisatie
Gelukkig zijn er na de oproep vorig jaar ook nieuwe bestuursleden gevonden. Zij zorgen ervoor dat er dit jaar ook andere leuke dingen worden ingevoerd. Je merkt het vanzelf! Ook hopen zij met hun vernieuwingen mensen van buiten de stad Franeker aan te trekken om deel te nemen aan deze vierdaagse wandeltocht.
Heb je vragen over het wandelevenement dan kan je terecht bij Tjeerd van der Meulen, tel. (06) 518 54 985. Mailen kan ook, via: info@avondvierdaagsefraneker.nl.
Updates over de wandeltocht vind je op Facebook en Instagram: @avondvierdaagsefraneker

error: Bericht Beveiligd!