Bakkerij Siesling officieel benoemt tot Hofleverancier *foto’s*

Sinds vandaag 6 maart 2024 is bakkerij Siesling in Franeker officieel Hofleverancier! >Het Predicaat Hofleverancier wordt toegekend aan bedrijven die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

Het begin:

Alles begint voor bakkerij Siesling op 11 september 1923 als Sipke Siesling een bakkerij koopt op de Oudebildtdijk en van start gaat met de bakkerij en wel op 10 november van dat jaar, echter in 1961 verhuist het bedrijf naar de bekende plek op de Voorstraat in Franeker, waar nog steeds brood en banket op de traditionele manier wordt gemaakt, gewoon achter in de winkel, maar wel volgens de laatste eisen. En niet meer weg te denken uit het stadsbeeld van Franeker.

Rondleidingen:

De Sieslings zijn echte Franekers met een grote liefde voor hun stad, wat ze graag delen en zo geeft Bernard elk jaar aan honderden toeristen een rondleiding door hun ambachtelijk doch moderne bakkerij.

Vierde generatie:

En dat is zoon Max, die wordt ingewijd in de geheimen van deze traditionele ambachtelijke recepten, en zoals Max zelf zegt gaat hij dat nog jaren doen en met plezier.

Commissaris van de Koning Arno Brok:

Commissaris van de Koning Arno Brok werd vanmiddag voorgereden om de officiele bekendmaking wereld kundig te maken en dat deed hij met mooie woorden en waardering voor deze ondernemers, iets waar onze mooie stad Franeker trots op mag zijn, aldus Brok. Vervolgens werd het handgeschilderde embleem binnen gedragen.

Roelof Lousma:

Roelof Lousma praatte de middag aan elkaar op z’n eigen manier, met een serieuze en ook zeker een grappige toon werd het een geslaagde middag in een bomvolle bakkerij, want het leek of Franeker was uitgelopen voor dit heuglijke feit. Loco Burgemeester Kees Arendz sprak zijn waardering en felicitaties uit namens de gemeente Waadhoeke, Max en Frederique, de kinderen (Marjolein ontbrak vanwege andere verplichtingen) bedankten ook het personeel, want zo beseften ze allemaal heel goed, zonder hun geen succes! Joop “DJ Quickfinger”Dijkstra verzorgde de muziek. Na de toespraken was het tijd om de handen te schudden en te genieten van een lekker bak koffie, frisdrank of een borrel.

Uiteraard keken wij even mee.

 

error: Bericht Beveiligd!